Geen Giro voor Wilco Kelderman

© Team Sunweb
VEENENDAAL - Tom Dumoulin moet het tijdens de komende Ronde van Italië stellen zonder de hulp van meesterknecht Wilco Kelderman.
De Veenendaler is niet op tijd hersteld van de blessures die hij vorige week opliep in de Ronde van Catalonië. Kelderman kwam in de Spaanse ronde ten val en liep daarbij een gebroken sleutelbeen en een breuk in een nekwervel op.
Hij onderging dinsdag een operatie aan het sleutelbeen. Volgens Team Sunweb-arts Anko Boelens gaat die genezing de goede kant op. "We moeten nu afwachten hoe snel de wervelfractuur van Wilco geneest."
Maandag ondergaat Kelderman nieuwe controles bij specialisten in het ziekenhuis in Utrecht. "Ook als de uitslag positief is, moet hij nog minstens vijf weken een brace dragen, wat hem helaas uitsluit van deelname aan de Giro"", laat Boelens weten.
Kelderman (28) berust in zijn lot. "Ik ben blij dat de sleutelbeenoperatie goed is verlopen, maar met mijn nek wordt het moeilijker. Ik moet nog vijf weken een nekbrace dragen, wat een grote uitdaging zal zijn. Ik ben natuurlijk zeer teleurgesteld dat ik een groot deel van mijn seizoen opnieuw zal missen, maar voor nu moet ik het stap voor stap doen. Hopelijk kan ik later dit jaar weer racen. Ik wil op dit moment echter niet te ver vooruitkijken."
Sunweb maakte in januari bekend dat Kelderman als meesterknecht van Dumoulin naar de Giro en de Tour de France zou gaan. De onfortuinlijke coureur miste vorig jaar de Ronde van Frankrijk door een sleutelbeenbreuk na een val tijdens de NK wielrennen. In 2017 moest de wielrenner de strijd staken als helper van Dumoulin in de Giro d'Italia, na een botsing met een motor die stilstond langs het parcours.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.