Verdonkschot met Vogels even terug op oude nest

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op slechts drie kilometer van elkaar verwijderd spelen de twee koplopers van de Tweede divisie zaterdag een voor beiden lastige uitwedstrijd. Achtervolger IJsselmeervogels moet om te beginnen winnen bij Rijnsburgse Boys. De ontwikkelingen op het enkele kilometers verderop gelegen sportpark De Krom, waar Katwijk koploper AFC ontvangt, zullen in Rijnsburg met grote interesse worden gevolgd.

VERDONKSCHOT

Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels is een bijzondere wedstrijd voor Vogels-trainer Ted Verdonkschot. De Haarlemmers was van 2003 tot 2009 trainer van 'De Uien'. Hij werd drie keer kampioen van de hoofdklasse, toen nog het hoogste amateurniveau, en veroverde in 2009 de landstitel.
Zaterdag op Middelmors kan Verdonkschot beschikken over een compleet fitte selectie. Daarmee moeten de Rooien eindelijk weer eens een goed resultaat boeken in een uitwedstrijd. De laatste twee duels op vreemde bodem leverden forse nederlagen op: 5-0 bij Kozakken Boys en 4-1 bij Koninklijke HFC.

HISTORIE

Scoren bij Rijnsburgse Boys zou normaal gesproken moet lukken voor de spitsen van IJsselmeervogels, waar Robbert olijfveld terugkeert na een schorsing. De geel-zwarten kregen dit seizoen al 61 doelpunten tegen. Vier daarvan vielen op de Westmaat, waar de Rijnsburgers met 4-1 onderuit tegen de tegenstander van dit weekend.
Het is de 20e keer dat IJsselmeervogels in competitieverband op bezoek gaat bij Rijnsburgse Boys. Zeven keer won de thuisclub, vijf keer gingen de punten mee naar Bunschoten.

LIVE

De wedstrijd van zaterdag begint om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht. Wij houden u ook uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen bij Katwijk - AFC.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.