Het wordt nu MOETEN voor Hercules

Jeffrey Vlug is geschorst
Jeffrey Vlug is geschorst © Geert Lommers
UTRECHT - Het was voor aanvang van het seizoen niet voorzien, maar Hercules moet in de laatste weken van het seizoen punten pakken, om te voorkomen dat de ploeg promotie/degradatiewedstrijden moet spelen om ook volgend jaar in de Derde divisie te spelen. Zondag wacht in dat kader de cruciale thuiswedstrijd tegen Quick'20.
Hercules staat 15e, twee plaatsen boven Quick'20. De Oldenzalers hebben tien punten minder en bovendien twee duels meer gespeeld. Later dit seizoen gaat Hercules ook nog op bezoek bij Quick'20, om de op 16 december afgelaste wedstrijd in te halen.
Quick'20 mag gezien het verschil in punten geen concurrent worden voor Hercules, maar de ploeg van Jochem Twisker moet de wedstrijd van zondag wel winnen. De kans is groot dat de Utrechters dan weer boven de rode streep belanden, en bovendien met een goed gevoel aan de laatste negen duels van het seizoen beginnen.
De voortekenen voor Hercules zijn in die zin goed dat er thuis nog nooit van Quick'20 werd verloren. Twee jaar geleden werd het op Voordorp 4-1, vorig seizoen was het 2-0. Quick'20 draait bovendien slecht: de laatste vijf duels werden verloren.
Voormalig Spakenburg-trainer André Paus is interim-coach bij Quick'20
Voormalig Spakenburg-trainer André Paus is interim-coach bij Quick'20 © Gerrit van Keulen

PAUS

Dat kostte trainer Michel Steggink zijn baan. Hij werd tijdelijk opgevolgd door André Paus. De wedstrijd tussen Hercules en Quick'20 is zodoende een duel tussen de laatste twee trainers die op het hoogste niveau kampioen kampioen werden met Spakenburg: Paus in 2012, Twisker in 2014. De eerste wedstrijd onder Paus, afgelopen zondag, leverde nog niet het gewenste effect op. Thuis tegen ADO'20 werd met 4-2 verloren.
Bij Hercules ontbreekt de geschorste Jeffrey Vlug. Kees van Buuren keert na een blessure terug in de selectie.

LIVE

Hercules - Quick'20 begint zondag om 14.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.