Timo Letschert in Een Berg Sport: "Mijn toekomst ligt in Italië"

Timo Letschert
Timo Letschert © fcutrecht.nl
PROVINCIE UTRECHT - Timo Letschert keert naar alle waarschijnlijkheid na dit seizoen terug naar Italië, hoe goed hij het ook naar zijn zin heeft bij FC Utrecht. Dat zegt de verdediger vrijdagavond op RTV Utrecht in Een Berg Sport.
"Het is wel de verwachting, als ik eerlijk ben", bekent Letschert aan tafel bij René van den Berg, "Er kan nog van alles gebeuren natuurlijk, maar zoals het er nu naar uit ziet is dat wel het plan."
Timo Lertschert gaat er vanuit dat hij terugkeert naar Italië
Letschert is dit seizoen gehuurd van Sassuolo. FC Utrecht heeft een optie om de verdediger over te nemen van de club uit de Serie A, maar moet dan diep in de buidel tasten. Naar verluidt om en nabij de twee miljoen euro. Inmiddels heeft Letschert met Sassuolo gesproken. "Er ligt nu een optie om mijn contract met twee jaar te verlengen. Dat is een optie die ik ook overweeg."
Nu ik weer fit ben wil ik me bewijzen
Timo Letschert
Gert Kruys heeft begrip voor de keuze van Letschert: "Logisch, hij wil daar nog steeds slagen. Na al die blessures daar is hij zijn oude vorm weer aan het naderen. Ik snap dat FC Utrecht hem graag wil houden, maar als een Italiaanse club zich meldt wordt het heel lastig."
De ode van Korneel Evers
Met Timo Letschert terug in de Domstad is FC Utrecht met een geweldige reeks bezig. Na een stroeve start is zelfs plek vier weer binnen bereik.
Dick Advocaat: "Wat als we de eerste vijf wedstrijden al hier waren geweest"
Onder Dick Advocaat komen Riechedly Bazoer en Michiel Kramer tot leven. Bazoer neemt FC Utrecht vanaf de wedstrijd tegen NAC Breda op sleeptouw en scoorde twee belangrijke goals die de zege inleidden tegen VVV. Kramer maakte in het met 6-2 gewonnen duel zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht.
Timo Letschert: "Kramer had gebak bij zich"
Letschert waarschuwt voor te veel optimisme. "We moeten voor plek vier gaan. Als we zelf foutloos blijven kunnen we de druk opvoeren, maar normaal gesproken is Feyenoord beter en we hebben nog een lastige laatste wedstrijd in Amsterdam. Als we via de play-offs Europees voetbal halen is het seizoen ook geslaagd."
Advocaat: "ADO is ook een lastige ploeg"

UIT BETER DAN THUIS

Zaterdagavond wacht FC Utrecht een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De laatste weken presteert de ploeg van Advocaat buitenshuis een stuk beter dan in de Galgenwaard. In de laatste drie uitduels scoorde FC Utrecht 15 doelpunten. Een clubrecord. Alleen Ajax en PSV gingen de club voor met zoveel treffers in drie achtereenvolgende uitduels.
Aan de tap met Ap met Ali Boussaboun
De mannen aan tafel gaan in ieder geval voor een dikke overwinning. Korneel Evers spant de kroon. Hij voorspelt 1-5, Gert Kruys doet het 'voorzichtig' met 1-4 en Appie Boonen denkt 1-3.
TIP-KICK
Timo Letschert kreeg ook nog de kans om revanche te nemen tegen Gert Kruys. De verdediger liet zich de vorige keer in de luren leggen bij het spelletje Tip-Kick. Dit keer kreeg Kruys een koekje van eigen deeg.
Tip-Kick Kruys vs Letschert
Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. ADO Den Haag - FC Utrecht is zaterdagavond LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1FM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.