Sport Kort 6/7 april: Slechte seizoensstart honkballers UVV, hockeysters Schaerweijde danken Voordaan

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Bij het honkbal heeft UVV met 15-4 verloren van Neptunus Tridents. De seizoensopening voor de Utrechters in de Overgangsklasse is niet goed. Afgelopen vrijdag werd er tegen dezelfde tegenstander met 12-0 verloren.
Het puntloze UVV staat veertiende na twee wedstrijden.

HOCKEY

De hockeyers van Phoenix boekten in de Overgangsklasse B een 4-2 overwinning op hekkensluiter HCAS. IJsseloever uit IJsselstein pakte een punt tegen Alecto. Dat duel werd 1-1.
Op de ranglijst is Phoenix de hoogtgenoteerde regiogenoot. De ploeg uit Zeist staat zesde. IJsseloever staat drie plaatsen lager en is dus de nummer negen van de Overgangsklasse B.
In de Overgangsklasse B wonnen de hockeysters van Schaerweijde met 3-2 van Eindhoven. Dankzij de 3-2 overwinning van Voordaan uit Groenekan op koploper Leonidas slinkt de achterstand die nummer twee Schaerweijde uit Zeist heeft tot vijf punten. Voordaan staat vierde.
De hockeysters van Fletiomare hebben in de Overgangsklasse A met 2-0 verloren van Oss. De ploeg uit De Meern staat achtste op de ranglijst.

VOLLEYBAL

De volleyballers van MKB Accountans / VCV zijn gedegradeerd uit de Topdivisie. De ploeg uit Veenendaal moest winnen om rechtstreekse degradatie eventueel nog af te wenden, maar verloor met 3-0 van DS.
Doordat concurrent Volley Tilburg met 3-1 won van Hengelo was een eventuele overwinning van VCV ook niet voldoende geweest om rechtstreekse degradatie af te wenden.
VCV eindigt als elfde in de Topdivisie met vijftien punten en komt volgend seizoen uit in de Eerste Divisie.

HANDBAL

De handbalsters van Fortissimo uit Cothen hebben een flinke nederlaag geleden in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Uit bij Kwiek in Raalte ging Eerste Divisionist Fortissimo met 32-22 onderuit. Fortissimo speelt de play-offs zonder sterspeelster Daimy van Dommelen, die volgend jaar vertrekt.

BASKETBAL

In de Promotiedivisie bij de mannen heeft UBALL een 81-75 uitzege geboekt op Leiden. De Utrechtse ploeg komt daardoor op de vijfde plek in de competitie, met 26 punten uit 25 duels.
De vrouwen van Utrecht Cangeroes hebben ook een zege geboekt in de Promotiedivisie. Het werd 54-51 op bezoek bij het tweede van Landslake Lions. Utrecht Cangeroes staat knap derde, met 30 punten uit 21 wedstrijden.

HONKBAL

De honkballers van UVV zijn het seizoen in de Overgangklasse begonnen met een ruime nederlaag. De Utrechters gingen vrijdag met 12-0 onderuit tegen het tweede van Neptunes.

GOLF

In de Hoofdklasse bij de vrouwen heeft Amelisweerd gelijkgespeeld tegen Eindhovense. Het werd op het gras van De Pan in Bosch en Duin 9-9. Na twee wedstrijden heeft Amelisweerd één punt.
Bij de mannen heeft De Hoge Kleij in Hoofdklasse 1 een 14-4 nederlaag geleden tegen Princenbos. Het is de eerste nederlaag voor de Leusdenaren, na twee zeges op rij. In dezelfde groep verloor De Pan (Bosch en Duin) voor de derde keer op rij, met 11-7 van De Gelpenberg. In de Hoofdklasse 2 was Amelisweerd kansloos tegen Eindhovensche, het werd 18-0. Dat is al de derde nederlaag van dit seizoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.