RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk verliest degradatiekraker van Achilles'29: "Verdiende nederlaag"

1/4
EEMDIJK - Eemdijk heeft in de Derde Divisie A geen goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Van directe conurrent Achilles'29 werd zaterdag met 2-0 verloren, waardoor Eemdijk nu op een directe degradatieplek staat.

Eemdijk - Achilles'29 in 21 seconden samengevat (door Robert Claus)


Achilles'29 kwam goed uit de startblokken. In de achtste minuut werkte Thomas Loning de 0-1 binnen. Eemdijk ging hard op zoek naar de gelijkmaker, maar het was Achilles'29 die hiervan profiteerde. In een razendsnelle counter wist Kevin Smit in de 75e minuut de 0-2 te maken.

Jan-Pieter Hartog: "Verdiende nederlaag"


Volgens aanvoerder Jan-Pieter Hartog was de uitslag terecht, zei hij na afloop tegen RTV Utrecht. "Het lijkt wel op verlamming, vandaag was niet veel. We spelen de slechtste eerste helft van het seizoen. In de tweede helft was het niet veel beter", aldus Hartog. "Dit is een verdiende nederlaag."

Trainer Ruud van de Geest: "Op deze manier degradatie kwestie van tijd"


Trainer Ruud van de Geest ziet de degradatie hard dichtbij komen, nu zijn ploeg onder de streep staat voor directe degradatie. "Als we zoals de eerste helft spelen, dan is het een kansloze missie. Vandaag kwam voor rust niks terecht van ons voetbal. Het vertrouwen is al niet groot, dan weet je dat het nog lastiger wordt. Dat wordt het dan ook...", zegt Van de Geest. "Ik had niet het idee dat de overtuiging er was."

8' Thomas Loning [0-1]
75' Kevin Smit [0-2]


Eemdijk staat nu zeventiende met 17 punten uit 28 wedstrijden. Hekkensluiter De Dijk heeft 13 punten, maar komt zaterdag nog in actie. Achilles'29 is de nummer zestien met 18 punten uit 28 wedstrijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -