GVVV pakt drie belangrijke punten: "Volgende week winnen, dan zijn we klaar"

Soufiane Lachmouchi viert zijn openingstreffer
Soufiane Lachmouchi viert zijn openingstreffer © Goalphoto.nl
VEENENDAAL - GVVV heeft gedaan wat het moest doen: winnen van Koninklijke HFC (3-2). Door de winst zijn de Veenendalers zo goed als zeker van lijfsbehoud in de Tweede Divisie.
Verslaggever Bert Kous over de winst van GVVV
Na bijna een half uur gespeeld te hebben kwam GVVV uit het niets op 1-0 voorsprong. Soufiane Lachmouchi werkte de bal na een hoekschop van Roy Terschegget binnen. Niet veel later was de stand weer gelijk. Peet van der Slot schoot vanaf de penaltystip raak. Koninklijke HFC had de penalty gekregen door een lichte overtreding net binnen de zestienmeter.
Mo Bendadi zorgde vlak voor rust dat GVVV met een 2-1 voorsprong de rust inging. Na een voorzet van Danny de Leeuw schoot hij de bal tegen de touwen. "Ik weet dat Danny zulke rushes maakt, die bal kwam perfect voor mijn voeten", aldus doelpuntenmaker Bendadi tegen RTV Utrecht. Bendadi heeft eerder aangegeven te willen vertrekken bij GVVV vanwege gebrek aan speeltijd, de laatste tijd komt hij steeds vaker voor in de plannen van trainer Niek Oosterlee. "Als er andere clubs komen dan ga ik praten, komt GVVV dan ga ik er ook mee in gesprek. Ik wil gewoon voetballen, daar baseer ik mijn keuze op."
Mo Bendadi:"Misschien blijf ik toch, ik volg mijn gevoel"
In de 58e minuut kreeg ook GVVV een strafschop. Terschegget ging achter de bal staand en faalde niet: 3-1. Koninklijke HFC wist even later de spanning weer terug te brengen. Na slecht wegkoppen van Mart de Jong kon Wessel de Boer de 3-2 maken.
25' Soufiane Lachmouchi [1-0]
32' Peet van der Slot, pen [1-1]
43' Mo Bendadi [2-1]
58' Roy Terschegget, pen [3-1]
72' Wessel de Boer [3-2]
GVVV heeft nu een voorsprong van 15 punten op nummer vijftien VVSB. Volgende week speelt het tegen die ploeg. Bij winst is GVVV zeker van lijfsbehoud in de Tweede Divisie.
"Ze hebben eigenlijk geen kans gehad", sprak trainer Niek Oosterlee na afloop tegen RTV Utrecht. "Het zou mooi zijn als we volgende week winnen, dan zijn we gewoon klaar."
Niek Oosterlee:"Je bent pas veilig als niemand je meer kan inhalen"