IJsselmeervogels maakt het onnodig spannend, maar wint wel

Robbert Olijfveld maakte de 1-0
Robbert Olijfveld maakte de 1-0 © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels blijft in de Tweede Divisie in het spoor van koploper AFC. De Rooien wisten op bezoek bij Rijnsburgse Boys met 3-1 te winnen, al was het nog even billenknijpen in de slotfase.
Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels in 30 seconden samengevat
Na negentien minuten voetballen kwam IJsselmeervogels op de gedroomde voorsprong. Het was Robbert Olijfveld die de score opende en zorgde voor de 0-1. Nog voor rust verdubbelde zijn collega-spits Danny van den Meiracker de voorsprong: 2-0. Hij werkte een voorzet van Mike van de Laar binnen.
Marciano van Leijenhorst: "We laten hun terugkomen"
Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels
Rijnsburgse Boys - IJsselmeervogels © RTV Utrecht / Arnold Schenk
In de tweede helft liet IJsselmeervogels het spel aan Rijnsburgse Boys. Een paar uitbraken van de Rooien leverden geen doelpunt op, waardoor de goal van Joël Tillema in minuut 86 het nog spannend maakte. Zijn kopbal was niet tegen te houden voor Jaimy Schaap.
In blessuretijd besliste Mike van de Laar de wedstrijd na een lange rush. Met een lob werkte hij de 3-1 eindstand op het scorebord. "Er was niets aan de hand, maar we moeten veel beter met de ruimtes omgaan. We waren net niet balvast genoeg, dat heeft ook met de omstandigheden en het veld te maken. Daar hadden we meer uit moeten halen, dan komen zij ook niet terug in de wedstrijd", blikt trainer Ted Verdonkschot terug.
Ted Verdonkschot: "Voor rust speelden we geweldig"
19' Robbert Olijfveld [0-1]
35' Danny van den Meiracker [0-2]
85' Joël Tillema [1-2]
90' Mike van de Laar [1-3]
Door de overwinning blijft het verschil met AFC twee punten. De Amsterdammers wonnen de lastige uitwedstrijd bij Katwijk met 3-2 en blijven zo koploper, met nog zes duels te gaan.