RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Machteloos FC Utrecht met beide benen op de grond na 5-0 verlies bij ADO

1/5
UTRECHT - Een onherkenbaar FC Utrecht staat weer met beide voeten op de grond. Op bezoek bij een uiterst effectief ADO Den Haag ging de nummer vijf van de Eredivisie flink onderuit, in de week na twee zeges op Feyenoord en VVV. Het werd 5-0.

Daarmee gaat FC Utrecht voor het eerst sinds 3 februari (PEC Zwolle-uit, 4-3) onderuit. Van de acht duels daarna won het er vijf en werden er drie gelijkgespeeld.

VROEGE ACHTERSTAND
De eerste kans van ADO was direct raak. Lex Immers kreeg de bal in de schoot geworpen na zwak verdedigen van Utrecht. Tot drie keer toe kregen de Domstedelingen de bal niet weg, waardoor Immers simpel de 1-0 binnen kon werken. Daarna nam Utrecht het heft in handen.

Dick Advocaat: "Als de juiste instelling er niet is, verlies je ook van Den Haag"


TWEE GOALS IN EEN MINUUT
Gyrano Kerk en Sander van de Streek braken enkele keren door de verdediging, maar konden doelman Zwinkels niet in de problemen brengen. Het leek een kwestie van tijd voor Utrecht de juiste ruimte vond om de 1-1 te maken, maar toen was het Aaron Meijers die de 2-0 binnenschoot. Hij won een duel makkelijk van Klaiber en schoof de bal in de verre hoek na een één-twee met Sheraldo Becker.

Zo klonken de 1-0, 2-0 en 3-0 in het radioverslag


Direct na de aftrap pikte ADO de bal af van Simon Gustafson, waarna via Becker, Nasser El Khayati en Danny Bakker de bal weer in het netje lag. Nog geen minuut na de 2-0 was het dus 3-0. FC Utrecht stond erbij en keek ernaar.

SLAPPE TWEEDE HELFT
In de rust greep Dick Advocaat in. Hij bracht Michiel Kramer en Mark van der Maarel voor Othmane Boussaid en Timo Letschert. Boussaid begon in de basis omdat Jean-Christophe Bahebeck niet fit was, maar de kleine Belg kon geen vuist maken. De dubbele wissel had alleen geen effect.

Mark van der Maarel: "Je loopt hier wel eens tegenaan"


Ook na de pauze bleven de grote kansen uit voor Utrecht. Het omcirkelde het strafschopgebied van ADO meermaals, maar nergens werd het gaatje gevonden. Aan de bal oogde het lamlendig en ondermaats aan Utrechtse zijde. Er moest nog wel opgelet worden in de counter, want dat was waar de groen-gele brigade van Alfons Groenendijk (oud-FC Utrecht) op loerde.

Zeven minuten voor tijd werd het nog 4-0 door Tomas Necid, die in een druk strafschopgebied gevonden werd door El Khayati, de architect in het team van ADO. In de slotminuut tikte Immers nog de 5-0 binnen uit een corner.

Sander van de Streek: "Er zijn wel dingen in de rust gezegd"


11' Lex Immers [1-0]
36' Aaron Meijers [2-0]
37' Danny Bakker [3-0]
83' Tomas Necid [4-0]
90' Lex Immers [5-0]

VIJFDE PLAATS
FC Utrecht blijft ondanks de nederlaag wel vijfde in de Eredivisie, met 46 punten uit 29 duels. ADO doet belangrijke zaken om play-offs om promotie-degradatie te ontlopen. Volgende week speelt FC Utrecht in de Galgenwaard tegen concurrent Vitesse.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -