Roeien: Utrechts Triton wint na 52 jaar weer de Varsity Cup

© Robert Claus
HOUTEN - Het is Triton na 52 jaar weer gelukt om de Varsity Cup te winnen. De Utrechtse studentenroeivereniging versloeg in de Oude Vier naaste achtervolger Skøll uit Amsterdam in een bloedstollende finale. Het is de 16e keer dat Triton de Varsity Cup wint.
Het radio-verslag van de finish
De voortekenen in het Amsterdam-Rijnkanaal waren goed voor de Utrechtse studenten. In de kwalificatie noteerde Triton met een tijd van 07:09:20 waarmee de roeiformatie de snelste was.
Triton, met toproeier Kaj Hendriks in de boot, pakte vervolgens vanaf het begin de leiding in de finale van de Oude Vier. De gedoodverfde favoriet voor de zege, Nereus uit Amsterdam, stelde zwaar teleur en eindigde in de achterhoede.
Robert Claus praat met Kaj Hendriks (Triton)
De roeiers Jacob van de Kerkhof, Harold Langen en Jakub Grabmüller sleepten onder aanvoering van Hendriks en stuur Fiep Warmerdam glansrijk de overwinning binnen, na een bloedstollend einde, waarin Skøll nog dichtbij de Utrechters kwam.
Onder het genot van een lentezonnetje was het gezellig druk langs de kant van Amsterdam-Rijnkanaal
Onder het genot van een lentezonnetje was het gezellig druk langs de kant van Amsterdam-Rijnkanaal © Fotostudio Red Green Blue

VROUWEN

Bij de vrouwen haalde het Utrechtse Triton haalde de finale net niet. In de voorwedstrijd werd Triton derde, waardoor het niet gekwalificeerd was voor het slotstuk van de dag.
In die finale was het Nereus uit Amsterdam dat voor de derde jaar op rij de zege pakte. De tweede plaats ging naar Okeanos. Het podium werd besloten door Proteus.
Sfeer bij de historische Varsity

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.