Eemdijk stijgt plaats door straf Achilles'29

Eemdijk en Achilles speelden afgelopen weekend tegen elkaar
Eemdijk en Achilles speelden afgelopen weekend tegen elkaar © RTV Utrecht / Robert Claus
EEMDIJK - Zonder er iets voor te doen is Eemdijk in de Derde divisie A gestegen van de 17e naar de 16e plaats. De oorzaak: de KNVB heeft Achilles'29, dat na dit weekend 16e stond, een winstpunt afgepakt.
De reden hiervoor is dat de club meerdere malen niet heeft voldaan aan de licentievoorwaarde met betrekking tot de financiële jaarstukken. Omdat Achilles heeft aangegeven geen beroep aan te tekenen tegen de uitspraak van de licentiecommissie, is de straf definitief.
Afgelopen zaterdag speelden Eemdijk en Achilles'29 tegen elkaar. Doordat Achilles met 2-0 won, nam het een punt voorsprong op Eemdijk en klom de ploeg uit Groesbeek over Eemdijk heen naar de 16e plaats, Eemdijk zakte naar de 17e plaats. Omdat Achilles nu een strafpunt krijgt en Eemdijk een beter doelsaldo heeft, staan de 'Diekers door de'strafmaatregel nu weer 16e.

CRUCIAAL

Dat is aan het einde van het seizoen van cruciaal belang. De nummer 16 in de eindstand speelt promotie/degradatiewedstrijden tegen periodekampioenen uit de Hoofdklasse en kan zo degradatie voorkomen. De nummer 17 heeft die ontsnappingsmogelijkheid niet en degradeert sowieso naar de Hoofdklasse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.