Internationaal hockeytoernooi bij Kampong, voorbereidingen in volle gang

Het wedstrijdveld van Kampong wordt gesproeid.
Het wedstrijdveld van Kampong wordt gesproeid. © RTV Utrecht
UTRECHT - Sportvereniging Kampong is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de internationale hockeywedstrijd Pro League. De gele vlaggen van Pro League hangen, de laatste hekken worden goed gezet, tickets worden klaargelegd en de wedstrijdtafel gereed gemaakt. Het damesteam van Nederland gaat het vanavond om kwart voor zeven opnemen tegen China. Bijna vierduizend toeschouwers zullen daarbij zijn.
De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond KNHB heeft de wedstrijd georganiseerd, Kampong is de 'gastheer' en stelt hun veld beschikbaar. Bij de Pro League doen de beste landen van over de hele wereld mee. De thuiswedstrijden speelt ieder team in zijn eigen land, de uitwedstrijden bij de tegenstander. Nederland is al in Argentinië, China, Australië, Nieuw-Zeeland en de VS geweest.
Dit moet nog, dat moet nog, het is wel even wennen. Want het is ook de eerste keer
Jans Pijbes
Bram en Gerard zijn sproeiers en komen langs voor de laatste sproei check. De acht sproeiers moeten vlak voor de wedstrijd het veld nat maken, om brandwonden tijdens het vallen te voorkomen. Vestigingsmanager Jans Pijbes van Kampongis is tevreden met de waterkanonnen. "Hij draait nog beter dan net hè", zegt hij tegen Gerard terwijl het water met grote bogen over het veld heen gaat.
Achter het veld staan een paar vrachtwagens vol met allerlei draden die worden aangesloten. Want de wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo sport. De kaartjes zijn niet meer te koop, alle 3.700 tickets zijn uitverkocht.
Sproeier Gerard met Jans Pijbes van Kampong.
Sproeier Gerard met Jans Pijbes van Kampong. © RTV Utrecht
Pijbes is blij dat de KNHB hun veld wil gebruiken voor de wedstrijden. "Wij kunnen een soort stadion bouwen en Utrecht ligt heel centraal. Ook heeft het evenement een positieve invloed op de club." Ze hebben bij Kampong wel vaker grote wedstrijden, maar de Pro League is de eerste keer.
Arnout Verduin projectleider van de KNHB is bijna klaar voor de wedstrijd. "Het is nu echt de puntjes op de i zetten." De gemeente en brandweer komen een rondje maken om de veiligheid te controleren. "Dan horen we wat zij nog aangepast willen zien worden." Van de wedstrijd krijgen Verduin en Pijbes straks niet veel mee. Zij zijn achter de schermen druk zijn om alles in goede banen te leiden. "Maar misschien kijk ik morgen wel de samenvatting", vertelt Pijbes.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.