Hockeydames winnen op bomvol Kampong-complex van China

Van Maasakker (links) juicht na de openingstreffer.
Van Maasakker (links) juicht na de openingstreffer. © ANP
UTRECHT - De Nederlandse hockeyvrouwen hebben in de Pro League China kansloos gelaten. Op het veld van Kampong, met ongeveer 3700 toeschouwers, werd het 6-0.
Het team van bondscoach Alyson Annan maakte het verschil in de tweede helft. Bij rust was het 1-0. Caia van Maasakker van het Biltse SCHC opende uit een strafcorner de score. Voor de verdedigster was dat haar vijftigste doelpunt als international.
In het derde kwart nam Van Maasakker ook de 2-0 voor haar rekening. De overige treffers vielen in de laatste periode. Frédérique Matla maakte in haar vijftigste interland de 3-0. Daarna was het achtereenvolgens de beurt aan Xan de Waard, die ook bij SCHC speelt, Marijn Veen en opnieuw Van Maasakker.
Na zes speelronden heeft Oranje 15 punten. Koploper Argentinië kwam al negen keer in actie en heeft 22 punten. Nederland, dat begin februari de enige nederlaag leed tegen Australië, speelt zondag tegen de Verenigde Staten.