Marieke Dijkstra hoofdcoach SCHC-mannen

© Guido van der Burg
BILTHOVEN - Marieke Dijkstra is volgend seizoen de hoofdcoach van SCHC Heren 1. Ze volgt Michiel van der Struijk op. Hij heeft de mannen van de Bilthovense hockeyhoofdklasser dan drie seizoenen onder zijn hoede gehad.
Voormalig international Dijkstra heeft voor twee seizoenen getekend bij SCHC. Ze is op dit moment assistent-coach bij Pinoké en bondscoach van het Nederlands mannenteam in de zaal. Eerder was ze hoofdcoach van Voordaan Heren 1.
"SCHC is een mooie club met een filosofie die mij aanspreekt", laat ze weten. "Ik ben eraan toe om weer als hoofdcoach op het veld te staan, te bouwen aan een goed team en spelers verder te ontwikkelen. Natuurlijk hoop ik dat dit in de hoofdklasse zal zijn, maar als dat onverhoopt niet lukt, zie ik voldoende aanknopingspunten en potentie om met dit team aan de gang te gaan."
"Wij zijn blij met de komst van Marieke", zegt Hendrik Willemsen, bestuurslid tophockey SCHC. "Wij zien in haar de ideale coach om het team een nieuwe impuls te geven. Ze kan daarbij bouwen op het stevige fundament dat Michiel van der Struijk heeft gelegd. Michiel heeft in drie seizoenen prima werk geleverd met promotie in zijn eerste jaar en het behalen van het landskampioenschap in de zaal dit seizoen. We hebben er vertrouwen in dat Michiel zijn periode kan afsluiten met behoud in de Hoofdklasse.
SCHC staat 11e en daarmee voorlaatste in de Hoofdklasse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.