RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DOVO op zoek naar het goede gevoel, Eemdijk naar punten

VEENENDAAL - In de Derde divisie A speelt DOVO zaterdag thuis tegen ONS Sneek. Eemdijk ontvangt FC Lisse. De belangen voor de beide Utrechtse ploegen zijn totaal verschillend.

DOVO
Het seizoen op een positieve manier afsluiten, dat is het enige doel dat DOVO nog heeft. Na de nederlaag bij FC Lisse van vorige week is winst in de derde periode en deelname aan de nacompetitie een utopie geworden. De tweede helft van het duel in Lisse, toen DOVO van 3-0 terugkwam tot 3-2 en in de slotfase zelfs nog een strafschop miste, toonde wel dat het elftal ondanks alle gedoe rond de gebroeders Patrick over veerkracht beschikt.

PECH
DOVO had meer van dit seizoen verwacht. Dat dat er niet is uitgekomen is deels toe te schrijven aan spelers en staf, maar de factor pech speelde ook een grote rol. Nog voor het seizoen raakte beoogd topscorer Gökhan Yasar zwaar geblesseerd. Jordie van der Laan, die ook gehaald werd om doelpunten te maken, verkaste nog voordat het seizoen begon naar Telstar. Daar komt hij nauwelijks aan spelen toe.

De spelers die in hun plaats naar DOVO kwamen, waren bepaald niet succesvol. Nassir Maachi begon geblesseerd en vertrok al snel weer naar een profclub. Houtenaar Abderrahim Loukili, in het verleden zeer succesvol bij Hercules en FC Lienden, heeft zijn draai op Panhuis nog niet gevonden.

ONS Sneek - DOVO is het duel tussen de nummers 11 en 13 van de Derde divisie. Eerder dit seizoen won de ploeg van Gert Kruys in Sneek met 2-1. Vorig seizoen werd het op Panhuis 3-3.

De geblesseerden Kesley den Haag, Ralph Hovestad en Rodney Ubbergen ontbreken. Nassir el Aissatit is ziek. Marley Berkevens keert terug van een schorsing.


EEMDIJK
Eemdijk zakte vorige week na de thuisnederlaag tegen Achilles'29 onder de streep, maar klom van achter de groene tafel weer een plekje, omdat Achilles'29 puntenaftrek kreeg van de KNVB. En dus beginnen de Diekers als nummer 16 van de ranglijst aan de thuiswedstrijd tegen nummer 10 FC Lisse.

De Lissenaren wonnen eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen Eemdijk met 4-3. Eemdijk verspeelde in dat duel in de laatste tien minuten een 3-1 voorsprong. De ploeg van interim-trainer Ruud van de Geest, die volgend seizoen aanblijft als assistent van de nieuwe trainer Willem Romp, leek de weg omhoog te hebben gevonden, maar verloor de laatste drie wedstrijden.

Van de Geest kan tegen FC Lisse geen beroep doen op de geschorste Zeger Beukers.

LIVE
Radio M Utrecht doet zaterdagmiddag live verslag van de wedstrijd DOVO - ONS Sneek. Van Eemdijk - FC Lisse hoort in heht programma Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht de tussenstanden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -