HHC altijd lastige tegenstander voor IJsselmeervogels

Vogels-topschutter Danny van den Meiracker
Vogels-topschutter Danny van den Meiracker © Jan Kruijdenberg
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een potentiële struikelstoeptegel in de achtervolging op AFC, dat is HHC Hardenberg voor IJsselmeervogels. Voordat de Rooien vorig seizoen thuis met 2-0 wonnen van de Sallanders, haalden ze in zes opeenvolgende thuisduels maar één punt tegen de ploeg van trainer Gert Jan Karsten.
Zaterdag is niettemin een zege bittere noodzaak, niet in de laatste plaats omdat koploper AFC -2 punten voorsprong- het in eigen huis neemt tegen hekkensluiter Barendrecht, dat al elf duels niet meer gewonnen heeft. Puntverlies voor de mannen van Ted Verdonkschot leidt dus vrijwel zeker tot een grotere achterstand.
HHC Hardenberg is bezig aan een sterke reeks, maar lijdt zo nu en dan opvallende nederlagen. In eigen huis liet de ploeg zich verrassen door -toen nog hekkensluiter- VVSB. Vorige week ging HHC met 4-1 onderuit bij Jong Vitesse. Eerder dit seizoen werd op de eigen Boshoek wel gewonnen van de Vogels: 2-0. Wat ook een waarschuwing is voor IJsselmeervogels: HHC haalt uit evenveel punten als thuis.

TOPSCORERS

De wedstrijd tussen de Vogels en HHC is ook het duel tussen twee van de topscorers van de Tweede divisie. Rob van der Leij van HHC voert met 19 treffers de lijst aan. Danny van den Meiracker van IJsselmeervogels maakte er 18.
IJsselmeervogels kende een roerige week, met het wegsturen van Maurice de Ruiter. Ten opzichte van vorige week, toen met 3-1 werd gewonnen van Rijnsburgse Boys, is zijn afwezigheid de enige wijziging in de wedstrijdselectie.

LIVE

IJsselmeervogels - HHC Hardenberg begint zaterdagmiddag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht op de 93.1FM, in het programma Namen & Rugnummers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.