Spakenburg hervat jacht op derde plaats

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de jacht op de derde plaats in de Tweede divisie speelt Spakenburg dit weekend een echte zaterdagklassieker. De Blauwen gaan voor de 26e keer in de geschiedenis op bezoek bij Kozakken Boys. Die ploeg staat drie plaatsen onder Spakenburg op de achtste plaats.
Spakenburg staat weliswaar vijfde, maar in punten gelijk met Katwijk en Excelsior Maassluis. Slechts het doelsaldo van de mannen van John de Wolf blijft achter bij de concurrentie. In Werkendam kan het gezien de historie alle kanten op. Kozakken won twaalf van de voorgaande 25 duels, Spakenburg zegevierde acht keer. Eerder dit seizoen won Spakenburg de thuiswedstrijd met 2-1.

WISSELVALLIG

Kozakken Boys, vorig seizoen nog tweede in de eindstand, beleeft een enigszins teleurstellend seizoen. Prachtige resultaten, zoals de 5-0 zege op IJsselmeervogels, worden afgewisseld met puntverlies tegen degradatiekandidaten. Zo haalde Barendrecht het enige punt in de afgelopen elf duels op tegen de Werkendammers: 1-1.
De wedstrijd tegen Spakenburg is voor drie Kozakken een kleine voorbode voor volgend seizoen. Maar als Gwaeron Stout, Sanny Monteiro en Ahmed el Azzouti volgend seizoen tegen Spakenburg spelen, doen ze dat namens IJsselmeervogels op een met 8.000 man volgepakte Westmaat.

BLESSURES

John de Wolf kan in Werkendam niet beschikken over de geschorste Jasper Beekhuis. Tom Oostinjen is nog geblesseerd. De langdurig geblesseerden Guido van Rijn en Everton Pires Tavares trainen weer volledig mee, maar komen tegen Kozakken Boys nog niet in actie. Ook doelman Jordi Deckers, die onlangs tegen Scheveningen een hersenschudding opliep, is er nog niet bij.

LIVE

Kozakken Boys - Spakenburg begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.