Aanvoerder Janssen over 'affaire Letschert': "Ik denk dat het de groep hechter heeft gemaakt"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht maakt zich op voor de wedstrijd van zondag, in de Galgenwaard tegen Vitesse. Maar daarvoor moest er wel iets worden opgelost. Dat was de situatie rondom Timo Letschert, die in de rust van de met 5-0 verloren wedstrijd ADO in de kleedkamer uit zijn bol ging en door trainer Dick Advocaat werd weggestuurd. Het was het begin van één van de roerigste weken die Willem Janssen bij FC Utrecht beleefde.
De aanvoerder prijst de manier waarop Letschert de volgende dag reageerde, door publiekelijk zijn excuses aan te bieden. "Er is natuurlijk wat gebeurd zaterdag", zegt Janssen. "Maar de reactie van Timo zelf was heel goed. Je pakt het als groep op en dan gaat het gewoon door."

TANNANE

Janssen ziet geen vergelijking met Oussama Tannane. Die werd door FC Utrecht weggestuurd nadat hij over de schreef was gegaan. Letschert kwam er vanaf met een paar dagen schorsing en een forse boete. "Dat was een hele andere situatie, ik heb geen zin om daar op terug te grijpen. Het is al lang geleden, en de situaties zijn moeilijk met elkaar te vergelijken."
Je beseft dat je de winnaarsmentaliteit van Timo heel hard nodig hebt
Aanvoerder Willem Janssen
Toen Letschert zaterdag in de kleedkamer in Den Haag ontplofte, moest Janssen zijn rol als aanvoerder oppakken. "Natuurlijk probeer je de kalmte te bewaren, maar dat is niet helemaal gelukt", lacht de captain met veel gevoel voor understatement. "Timo is een ontzettende winnaar, dat weet iedereen. Zaterdag ging hij te ver, daar heeft hij achtewraf op een goede manier op gereageerd. Dat deed de groep wat, en dan ga je hem helpen. Je beseft dat je de winnaarsmentaliteit van Timo heel hard nodig hebt."
"Ik probeerde de kalmte bewaren, maar dat is niet gelukt"

HECHTER

Toch is de vraag in hoeverre alles nu ook écht uit de hoofden van de spelers is. Janssen denkt dat dat wel goed zit. "Zondag waren we eigenlijk vrij, maar we zijn we bij elkaar gekomen, Timo was daar ook bij, dat wilde hij. We hebben alles besproken wat er zaterdag gebeurd is."
Daarbij ging het niet alleen over de uitbarsting van Letschert. "Het ging ook over de wedstrijd. We zaten daar totaal anders in dan in de twee wedstrijden eerder die week", zegt Janssen. "Dat proces had een paar dagen nodig, maar na de vrije woensdag ging het donderdag alleen nog maar over Vitesse. Gek genoeg maakt het de groep nog hechter ook."
Janssen kijkt al met al met al terug positief terug op een bewogen week. "We hebben het als groep goed opgelost met Timo. Ik ga uit van het positieve en denk dat we hier als team beter uit zijn gekomen."

LIVE

FC Utrecht - Vitesse begint zondag om 16.45 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.