Een Berg Sport: "Af en toe een bidonnetje gooien kan geen kwaad"

© RTV Utrecht / Een Berg Sport
UTRECHT - "Ik heb welleens meegemaakt dat ik dacht die trainer moet niet meer terugkomen na de rust, die gooide met van alles", aldus voormalig voetballer van FC Utrecht Joost Broerse in Een Berg Sport. Een situatie die over grens ging met spelers heeft hij zelf nooit meegemaakt, vertelde de huidige commercieel directeur van FC Utrecht. Dit gaat natuurlijk over het incident met verdediger Timo Letschert tijdens ADO Den Haag - FC Utrecht.
Af en toe een bidonnetje gooien kan volgens Broerse geen kwaad. "Je moet soms ook je emotie kwijt, op het veld blijf je dan toch meer beheerst. In de kleedkamer moet dat er dan uit", vertelt Broerse. Volgens de commercieel directeur kan dit soms positief uitwerken, maar dit was helaas niet zo tegen ADO Den Haag, concludeert analist Gert Kruys.
"De emotie moet er soms in de kleedkamer uit", zegt Broerse.
Volgens Dick Advocaat is de zaak afgedaan, zo vertelt hij op de persconferentie in aanloop naar het duel met Vitesse. "Je neemt je maatregelen, je bespreekt het en dan ga je weer over op de orde van de dag", aldus De Kleine Generaal. "Zo snel gaat dat, tuurlijk." Volgens Kruys gebeurt dit overal. "Je zag het laatst ook bij Feyenoord met Berghuis, dit is van alle tijden."
Advocaat: "Bespreken, maatregel en dan weer orde van de dag"

JORDY ZUIDAM

Feyenoord heeft in directeur voetbalzaken van FC Utrecht Jordy Zuidam verregaande interesse getoond, maar Zuidam heeft hiervoor bedankt. Volgens presentator René van den Berg heeft de directeur voetbalzaken dit laten weten aan Feyenoord. "Jordy doet hartstikke goede zaken voor FC Utrecht", wilde Broerse over de geruchten zeggen.
Er werd gesproken over de interesse van Feyenoord in Jordy Zuidam

VITESSE

Zondagmiddag om 16:45 uur speelt FC Utrecht in een bijna uitverkochte Galgenwaard tegen Vitesse. Natuurlijk deden Gert Kruys, Korneel Evers en Appie Boonen hun voorspelling over het duel. Aan de tap bij Ap zat voormalig spits Michael Mols.
Aan de tap met Ap en Michael Mols

ODE KORNEEL

Korneel Evers richt zich deze week in zijn Ode tot Joris van Overeem. De middenvelder zou deze week eigenlijk te gast zijn in Een Berg Sport. Vrijdagochtend meldde Van Overeem zich ziek en dus is hij ook een twijfelgeval voor het duel van zondag met Vitesse.
De Ode van Korneel Evers

VAN OVEREEM

De heren aan twijfel durven niet te zeggen of Van Overeem gelijk is afgeschreven voor Vitesse. "Dat ligt aan de filosofie van Dick", aldus Broerse. "Zonder koorts is het goed mogelijk dat hij er zondag gewoon bij is", voegt Kruys eraan toe.
De heren aan tafel over de afwezige Joris van Overeem
Broerse stond vroeger als voetballer bekend om zijn vrije ballen. Kijken of hij met Tip kick de bal ook mooi in het doel van Gert Kruys kan krullen.
De Tip Kick van Broerse op Kruys

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.