Voetbalvereniging DWSV in het nauw: "Wij worden nu door ze bedreigd"

© Bewerking RTV Utrecht
UTRECHT - Problemen bij voetbalclub DWSV. Maar liefst drie elftallen van de Utrechtse vereniging hebben vanwege incidenten punten in mindering gekregen. De KNVB heeft inmiddels een onderzoek lopen naar de voetbalclub, bevestigt de bond aan RTV Utrecht.
Voorzitter Wout Stulen van DWSV reageert in Namen en Rugnummers op de problemen rond de club
Het eerste elftal van DWSV, dat uitkomt in de zondag Vierde Klasse, raakte een maand geleden betrokken bij een incident rond de strijd om de titel tegen Vreeswijk. Op 10 maart won Vreeswijk het thuisduel in Nieuwegein met 4-1 van DWSV. Na de wedstrijd werd er gevochten tussen beide ploegen, waarna DWSV een staf heeft opgelegd gekregen door de tuchtcommissie van de KNVB.
De club kreeg vijf punten in mindering en een geldboete van 1250 euro. Daarnaast is het eerste elftal voorwaardelijk uit de competitie genomen, met een proeftijd tot het einde van het huidige seizoen. Ook zijn drie leden van DWSV vijf tot twaalf maanden geschorst door de KNVB.
De lezing van DWSV is dat die moeder werd aangevallen, maar dat is niet zo
Bestuurslid Vreeswijk
"Het is allemaal heel overtrokken", laat voorzitter Wout Stulen van DWSV weten in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. "De getuigenverklaringen van Vreeswijk zijn allemaal door één persoon geschreven. Die beste man heeft het zo geformuleerd dat alles zo op elkaar lijkt."

REACTIE VREESWIJK

Volgens een bestuurslid van Vreeswijk, die vanwege bedreigingen anoniem wil blijven, ligt het verhaal anders. "Een speler van DWSV kreeg zijn tweede gele kaart. Een verdediger van ons attendeerde de scheidsrechter hierop, tot woede van DWSV. Supporters van DWSV zeiden al gelijk: die gaan we pakken", aldus het bestuurslid. "Na de wedstrijd stormden supporters het veld op om onze speler aan te vallen. Het escaleerde vervolgens en de meesten zochten hun toevlucht in de kleedkamers. In die tumult viel een moeder van een speler van DWSV en lid van onze club. De lezing van DWSV is dat die moeder werd aangevallen, maar dat is niet zo."
Tuurlijk hebben wij dingen niet goed gedaan, maar Vreeswijk heeft ook geslagen
Voorzitter DWSV Wout Stulen
Volgens Stulen ligt de situatie rond de aangevallen moeder iets anders. "Dat mensje ligt op de grond en krijgt een draai om de oren. Haar zoon zag het en is huilend naar zijn broer gegaan met het verhaal dat mama wordt geslagen. Ja, wat zou je doen? Ik denk dat heel Utrecht erop af zou vliegen. Tuurlijk hebben wij dingen niet goed gedaan, maar Vreeswijk heeft ook geslagen."

ZITTING

Afgelopen week werd zitting gehouden in deze zaak en werden verschillende getuigen gehoord. "Hun grensrechter zei dat hij niks gedaan had en gelijk naar binnen is gegaan, maar wij hebben bewijs dat hij heeft geslagen", zegt het bestuurslid van Vreeswijk, die inmiddels kennis heeft genomen van vervelende berichten vanuit de hoek van DWSV. "Wij worden bedreigd door hun. Onze zondag vier moet op 12 mei tegen hun derde elftal. Die wedstrijd will en wij absoluut niet spelen."

RANGLIJST

Vreeswijk is de koploper van de Vierde Klasse F met 47 punten. DWSV staat opvallend genoeg tweede met twee punten minder. DWSV is het niet eens met de straf en gaat naar alle waarschijnlijkheid in beroep. Als de straf wordt doorgevoerd, dan wordt het puntenverschil zeven punten. "Wij willen op onze eigen kracht kampioen worden, die punten in mindering maakt ons niets uit", aldus het bestuurslid van Vreeswijk.

MEERDERE TEAMS DWSV IN PROBLEMEN

Bij DWSV zijn er meerdere teams met punten in mindering. DWSV Zondag 3 heeft vijf punten in mindering gekregen en DWSV zaterdag 3 heeft drie punten in mindering. Van de zeven seniorenteams hebben dus drie teams punten aftrek gekregen. "Daar ben ik niet van op hoogte", aldus de voorzitter van DWSV. "Of jij bent niet goed geïnformeerd, of ik niet." Op Voetbal.nl (waar alle wedstrijdgegevens van de KNVB te vinden zijn) is te zien dat er punten in mindering zijn gebracht bij zowel DWSV 3 zaterdag als DWSV 3 zondag.
"De club draag je mee in het hart, dit is niet fijn om te horen. Heel Utrecht praat erover, maar het wordt wel een beetje overtrokken. Er wordt al gauw gezegd van: als je daarheen moet, dan is het kwaad", aldus Tulen. "Het is een volksclub, dat wil niet zeggen dat je een vechtclub bent."

ROTTE APPELS

Volgens Tulen hebben verschillende raddraaiers de vereniging inmiddels verlaten. "Rotte appels probeer je te verwijderen, dat lukt ook vrij goed. Alleen de maatschappij en de mentaltiteit is anders vergeleken met vroeger. Links en rechts zijn er wat akkefietjes gebeurd. Die mensen worden geroyeerd of ze stoppen zelf. Nu zijn ze in principe zelf gestopt, daar heb ik ook respect voor", aldus Stulen over de situatie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.