FC De Bilt slaat in topper tegen Delta Sports'95 slag in titelstrijd

© RTV Utrecht / Menno Schilder
DE BILT/HOUTEN - FC De Bilt heeft in de titelstrijd van de Tweede Klasse B een belangrijke slag geslagen. Van titelconcurrent Delta Sports'95 werd op Sportpark Weltevreden in De Bilt met 4-3 gewonnen.
Verslaggever Menno Schilder over de vermakelijke wedstrijd in De Bilt
Na twintig minuten voetballen pakte FC De Bilt de gedroomde voorsprong tegen de ploeg uit Houten. Verdediger Marc Schuurman kopte vanuit een hoekschop de 1-0 tegen de touwen.
Dit spektakel dat is waar we op gehoopt hadden
Verslaggever Menno Schilder

DOELPUNTRIJKE TWEEDE HELFT

FC De Bilt kwam sterk uit de kleedkamer. Na verschillende kansen wist Robin Noteboom de 2-0 binnen te tikken. De spits deed dit nadat Mano Bakkenes de aanval had opgezet en de bal op de paal had geschoten. De rebound was voor Noteboom.
FC De Bilt-speler Mano Bakkenes:"We maken het te spannend voor onszelf"
In een paar minuten tijd was de stand echter gelijk. Eerst wist Casper Verboon in de vermakelijke wedstrijd de 2-1 te maken en nog geen drie minuten later zorgde Rodney van Klooster voor de 2-2.
"Dit spektakel dat is waar we op gehoopt hadden", sprak verslaggever Menno Schilder in aanloop naar de 3-2. De Bilt kreeg drie minuten na de gelijkmaker namelijk een strafschop. Redouan Boussoufi faalde niet vanaf elf meter en bracht zijn ploeg weer op voorsprong. Opnieuw volgde er snel een treffer, de 3-3 wel te verstaan. Na geklungel achterin bij De Bilt wist aanvoerder Lennart Dubbeldam van Delta Sports'95 de 3-3 te maken.
Trainer Kevin Reinhard van Delta Sports'95: "De titel die is ver weg"

BESLISSING

Tien minuten voor tijd viel de beslissing in de wedstrijd en misschien wel de titelstrijd. Invaller Sander van den Berg kon vanuit de rebound de 4-3 maken. Niet veel later kwam Delta Sports'95 ook nog eens met een man minder te staan doordat Jordi Sloof zijn tweede gele kaart krijgt.
Matchwinner Sander van den Berg: "Dit geven we niet meer weg, 100%"
20' Marc Schuurman [1-0]
54' Robin Noteboom [2-0]
57' Casper Verboon [2-1]
61' Rodney van Klooster [2-2]
64' Redouan Boussoufi [3-2, pen]
66' Lennart Dubbeldam [3-3]
80' Sander van den Berg [4-3]
Aanvankelijk was het verschil op de ranglijst twee punten. Door de winst heeft FC De Bilt het gat vergroot tot vijf punten. Zowel Delta Sports'95 als FC De Bilt hebben nog vier wedstrijden op het programma staan.
FC De Bilt-trainer Alain Hijman: "De buit is nog niet binnen, maar gat is geslagen"