Veerkrachtig DOVO bedankt goalgetter Joshua Patrick

Joshua Patrick (archiefbeeld)
Joshua Patrick (archiefbeeld) © Jan Kruijdenberg
VEENENDAAL - DOVO heeft zich definitief veiliggespeeld in de Derde Divisie A. De Veenendaalse ploeg van trainer Gert Kruys boog thuis tegen ONS Sneek een achterstand om in een 2-1 zege. De vertrekkende Joshua Patrick was de gevierde man met twee goals.
Een korte samenvatting van DOVO - ONS Sneek (door Arnold Schenk)
DOVO kreeg al vroeg een tik, omdat aanvoerder Simon van Zeelst geblesseerd raakte na een botsing. Hij werd - met een mogelijk gebroken neus - na zeven minuten vervangen door Marley Berkvens. Mede hierdoor liep de blessuretijd in de eerste helft langer door. De sterke Yume Ramos brak in die extra tijd door de defensie van DOVO en legde de bal via de paal in het netje voor de 1-0.
Trainer Gert Kruys: "Tweede helft super offensief, dat pakte goed uit"
Kort na rust kreeg DOVO de uitgelezen mogelijk op de gelijkmaker. Na een overtreding op Joshua Patrick wist de spits de de penalty zelf te benutten. Hij verschalkte geboren Veenendaler Barry Ditewig, die in het doel stond bij ONS Sneek, voor de 1-1.
Tien minuten later pakten de Veenendalers de voorsprong. Marley Berkvens vond topschutter Joshua Patrick, die met een subtiele lob de 2-1 in het doel legde. Hij bracht zijn seizoenstotaal op 28 dit seizoen en bezorgde DOVO de driepunter. Opvallend was dat Patrick vandaag niet de aanvoerdersband droeg, terwijl hij dat dit seizoen lang wel deed.
Roy Bakkenes man of the match: "Eerste helft moeite met hun spel"
45' Yume Ramos [0-1]
47' Joshua Patrick, pen. [1-1]
58' Joshua Patrick [2-1]
DOVO komt door de zege op 41 punten uit 29 duels. Het staat daarmee elfde in de Derde Divisie en is niet meer te achterhalen door de ploegen die strijden tegen promotie-degradatieduels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.