Pijnlijke nederlaag IJsselmeervogels, AFC loopt uit: "We kunnen het nu vergeten"

© Goalphoto.nl
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft op de eigen Westmaat een pijnlijke nederlaag geleden. De Rooien gaven een voorsprong weg en verloren in de Tweede Divisie met 2-1 van tien spelers van HHC Hardenberg. AFC won wel en slaat een belangrijke slag in de titelstrijd.
"We kunnen het nu wel vergeten. Ik denk dat we de titel hier verspelen. Ik ben zeer teleurgesteld, in alles. Ik zie niet dat AFC in vijf wedstrijden nog vijf punten gaat verspelen. Als wij zo spelen als vandaag, gaan wij ook geen vijf wedstrijden winnen", aldus keeper Jaimy Schaap. Trainer Ted Verdonkschot is het daar niet mee eens. "Dat vind ik niet. Er komen nog genoeg wedstrijden aan waarin je het recht kan zetten. Het leek alsof we er te makkelijk over dachten, dat geloof ik niet... Maar ze zaten er veel agressiever bovenop en daar zijn we niet goed mee omgegaan."
We kunnen het nu wel vergeten, ik denk dat we de titel hier verspelen
Keeper Jaimy Schaap

KANSENREGEN

De eerste kans was voor de Vogels via een kopbal van Marciano van Leijenhorst, maar zijn inzet werd gekeerd. Ook de bezoekers kregen een kans, maar Sargon Gouriye (oud-Spakenburg) schoot de bal naast. Het regende kansen in de eerste helft, waaronder een kopbal van Danny van den Meiracker op de onderkant van de lat. Gescoord werd er niet.
Jaimy Schaap: "Ik denk niet dat AFC in vijf wedstrijden 5 punten gaat verspelen"
Jaimy Schaap kon zich in de eerste helft onderscheiden bij een aanvalsstorm van HHC. In één minuut moest hij drie keer optreden. Op slag van rust wist Mike van de Laar aan de andere kant de keeper wél te verslaan. Met een knappe (licht van richting veranderde) vrije trap in de verre hoek zette hij de Rooien op 1-0. Er zat wel een luchtje aan de overtreding, die eigenlijk voor HHC had moeten zijn.

HHC DRAAIT ROLLEN OM

Na rust kon IJsselmeervogels de voorsprong niet verder uitbreiden. Dat kwam de ploeg twintig minuten voor tijd duur te staan. Rob van der Leij wist uit de draai Vogels-keeper Schaap te passeren voor de 1-1. De bezoekers kwamen vervolgens met tien man te staan na de tweede gele kaart van Ashwin Manuhutu.
Ted Verdonkschot: "Het is wel een domper, maar het is niet dat we alles nu weggegooid hebben"
Dat maakte HHC niet minder kansloos, want vijf minuten later wist Hardenberg op een 2-1 voorsprong te komen via invaller Rens van Benthem. Hij dompelde de Westmaat in rouw, in de wetenschap dat AFC een eenvoudige middag kende tegen Barendrecht (3-0). Een slotoffensief van de Vogels had geen resultaat meer in de slotminuten.
Het is niet dat we alles nu weggegooid hebben
Trainer Ted Verdonkschot
"Het is wel een domper, maar het is niet dat we alles nu weggegooid hebben. Het wordt wel een stuk lastiger, dat weet je als je deze wedtrijd zou verliezen. Dat er teveel jongens niet in de wedstrijd zaten, dat hebben jullie zelf ook kunnen zien", aldus Verdonkschot.
42' Mike van de Laar [1-0]
72' Rob van der Leij [1-1]
83' Rens van Benthem [1-2]
Bijz.
78' Rode kaart Ashwin Manuhutu (HHC, twee keer geel)
IJsselmeervogels blijft op 57 punten staan in de Tweede Divisie en ziet de achterstand op AFC oplopen tot vijf punten. Is de titel op deze zaterdag verspeeld?

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.