Volleyballers Keistad pakken titel in Eerste Divisie

© Marcel Ruijterlinde
AMERSFOORT - Het is de volleyballers van AVV Keistad gelukt om kampioen te worden in de Eerste Divisie A. De ploeg uit Amersfoort nam het in eigen huis op tegen Scylla en wist met 3-1 te winnen, waardoor de titel een zekerheid was.
Voor Marcel Ruijterlinde, sinds 2012 coach van Keistad, was het genieten in een bomvolle sporthal Amerena. "Na twee sets was het duel beslist en zag je de opluchting bij spelers en publiek", zo geeft hij aan in gesprek met Floris Mulder.
Volgens Ruijterlinde, die maar liefst al zeven seizoenen aan het roer staat bij Keistad, is de basis voor het huidige succes niet persé dit seizoen gelegd. "Een aantal jaar geleden zijn we met een aantal speelrs vaker gaan trainen en dat merk je natuurlijk in de prestaties. Vorig jaar lukte het ons mede door veel blessures nog niet om dat ook altijd om te zetten in goede resultaten. Dit seizoen zijn we mede door een aantal gerichte versterkingen zoveel sterker geworden", zo vertelt Ruijterlinde, die zelf als volleyballer ook actief was bij Keistad.
Floris Mulder in gesprek met coach Marcel Ruijterlinde van Keistad
In 22 wedstrijden verzamelde Keistad 84 punten, wat genoeg is voor het kampioenschap. Dankzij de titel promoveert de ploeg naar de Topdivisie, het op één na hoogste volleybalniveau van Nederland.
Met de stap naar de Topdivisie wordt er verdere professionalisering gevraagd van Ruijterlinde en zijn staf. "Op termijn willen we graag dat we het aantal trainingsmomenten van onze gehele selectie structureel kunnen verhogen naar drie keer per week", zo besluit hij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.