Sport Kort 14/15 april: Hockeysters Schaerweijde en Voordaan doen goede zaken

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de kampioenspoule van de Ereklasse verloren de rugbysters van URC met 43-7 van AAC. Zij wachtten nog altijd op de eerste overwinning en staan logischerwijs op de zesde en laatste plaats.
Voor de vrouwen van RUS was er in de promotie/degradatie poule tussen de Ere- en Eerste Klasse een ruime overwinning. De Utrechtse dames wonnen met 94-0 van Lady Bears en zijn hierdoor nog steeds ongeslagen koploper.
Bij de mannen verloor URC in de kampioenspoule van de Eerste Klasse met 49-33 van Oisterwijk Oysters.

BASKETBAL

De dames van Utrecht Cangeroes besluiten het seizoen in de Promotiedivisie als derde, na een 59-54 overwinning op DAS.
De basketballers van UBALL hebben de laatste wedstrijd van de promotiedivisie gewonnen. De Utrechters waren met 68-65 de baas over Groningen. UBALL heeft het seizoen afgesloten met de zesde plaats.

HOCKEY

De mannen van het Zeister Phoenix verloren in de Overgangsklasse B met 6-3 van Alecto. USHC speelde met 3-3 gelijk tegen Upward. Voor IJsseloever uit IJsselstein was er ook geen driepunter. Er werd met 5-1 verloren van Were Di.
USHC staat tiende, IJsseloever staat één plaats hoger en Phoenix is de nummer zes van de Overgangsklasse B.
De hockeysters van Schaerweijde uit Zeist boekten een nipte 1-0 zege op Naarden. Het verschil met koploper Leonidas in de Overgangsklasse B bedraagt vijf punten. In dezelfde competitie wist ook Voordaan te winnen. De ploeg uit Groenekan versloeg concurrent Ring Pass Delft met 3-1 en klimt naar de derde plaats.
In de Overgangsklasse A speelden de hockeysters van Fletiomare met 1-1 gelijk tegen QZ. De ploeg uit De Meern staat tiende op de ranglijst.

HANDBAL

Fortissimo heeft in de nacompetitie van de Eerste Klasse opnieuw verloren. De ploeg uit Cothen ging tegen Volendam nipt onderuit: 22-23. Promotie naar de Eredivisie lijkt dus ver weg voor Fortissimo.

SOFTBAL

Quick Amersfoort kwam zaterdag twee keer in actie tegen Amsterdam Pirates. De Amersfoorters wonnen met 8-6 en gingen ook met 10-8 onderuit. Centrals uit De Bilt kwam twee keer in actie tegen Neptunes: 12-5 en 1-4. Centrals staat tweede p[ de ranglijst. Quick Amersfoort staat vierde.

HONKBAL

UVV heet zondag met 4-2 gewonnen van Sparks Haarlem. Zaterdag was UVV ook al te sterk voor Sparks. Toen werrd het 10-9. UVV staat negende in de overgangsklasse.

SNOOKER

Sportcentrum Utrecht heeft in de Eredivisie gewonnen van directe concurrent Amigio. De nummer drie van de competitie was met 6-3 te sterk voor de nummer twee van de ranglijst.

GOLF

In de hoofdklasse bij de vrouwen De Pan uit Bosch en Duin verloren van Houtrak: 8-10. Amelisweerd uit Utrecht wist wel te winnen. Rosendaelsche werd met 14-4 verslagen. De Pan staat derde op de ranglijst, Amelisweerd vijfde.
Ook bij de mannen werd gegolfd. In de Hoofdklasse poule 1 ging De Pan met 10-8 onderuit tegen Princenbosch. De golfers uit Bosch en Duin staan voorlaatste op de ranglijst. In de Hoofdklasse poule 2 verloor Amelisweerd met 14-4 van Noordwijkse. De Utrechters staan laatste op de ranglijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.