Late gelijkmaker brengt De Meern in diepere degradatiezorgen

© Geert Lommers
DE MEERN - Directe degradatie lijkt haast niet meer afwendbaar voor Hoofdklasser De Meern. Tegen directe concurrent IFC werd zondag met 2-2 gelijkgespeeld, door een treffer in de 92e minuut, waardoor de hekkensluiter het gat met de concurrentie groter ziet worden.
Na een half uur voetballen kwam De Meern op voorsprong. Met een afstandsschot zorgde Randy Ababio voor de 0-1. Vijf minuten later werd de score verdubbeld. Vanuit een snelle counter wist Hugo Peters de 0-2 op het scorebord te brengen. De Meern ging hierdoor met een goed gevoel de rust in en met het geloof dat directe degradatie misschien nog wel kon worden ontlopen.
Mark den Hartogh (De Meern): "Hadden hem al veel eerder moeten afmaken"
In de tweede helft had De Meern een aantal kansen om de score uit te breiden naar 0-3, maar dit gebeurde niet. De al oude voetbalregel dat hij dan aan de andere kant zou vallen trad in werking. Ozan Cimen maakte de 1-2. In de absolute slotfase maakt Danny Slingerland de gelijkmaker namens IFC: 2-2.

RODE KAARTEN

Beide ploegen maakten het duel af met tien man. Eerst moet Anis Ziani van De Meern in de 81e minuut het veld verlaten na een slaande beweging. Aanvaller Everon Pisas van IFC moest ook vroegtijdig naar de kant. Hij kreeg in de 84e minuut zijn tweede gele kaart.
30' Randy Ababio [0-1]
45' Hugo Peters [0-2]
66' Ozan Cimen[1-2]
90+2' Danny Slingerland [2-2]
"Het wordt op deze manier een wel heel lastig verhaal", zo vertelt aanvoerder Mark den Hartogh in gesprek met Mark Kloostra. "Als we vandaag hadden we gewonnen hadden we de druk op de concurrentie opgevoerd, zeker met de wedstrijd tegen Vlissingen nog in het verschiet. We bekijken iedere wedstrijd opzich, maar in alle eerlijkhei denk ik dat kans groot is dat we degraderen", zo besluit de routinier.
De Meern is met 12 punten de hekkensluiter van de Hoofdklasse B. Die plek zorgt aan het einde van het seizoen, over vijf duels, voor directe degradatie. Het gat met nummer veertien Vlissingen is zeven punten. Wordt De Meern veertiende dan speelt het nacompetitie om lijfsbehoud.