Volleybalsters VV Utrecht kansloos in kampioenswedstrijd

© Robert Claus
UTRECHT - Het is de volleybalsters van VV Utrecht niet gelukt om het kampioenschap te grijpen in de Topdivisie. Op bezoek bij Peelpush werd er afgetekend met 3-0 verloren, waardoor de tegenstander de titel pakt en promoveert naar de Eredivisie.
Het was een lastige opgave voor de Utrechtse dames, die een 3-0 of 3-1 overwinning moesten boeken op lijstaanvoerder Peelpush. Na twee sets viel de beslissing al, toen het 2-0 stond in de voordeel van de thuisploeg uit de Peelstreek. De eerste set ging met 25-16 naar Peelpush, in de tweede set werd het 25-17.
Sophie van Gestel (VV Utrecht): "Peelpush was niet te stoppen"
Daardoor was de derde set slechts een formaliteit. Peelpush wist dat het kampioen was, terwijl alleen de eer voor VV Utrecht nog op het spel stond. Door de ontstane feestvreugde duurde het even voordat het spel hervat werd, maar in de derde set was Peelpush opnieuw de sterkste (25-20).
Voor Sophie van Gestel, speelster van VV Utrecht, was het een bijzondere wedstrijd. Van Gestel nam het met de Utrechters op haar tegen haar voormalige ploeg Peelpush. "Ik sta hier met gemengde gevoelens. Het was mooi om hier weer een keer te spelen, maar uiteindelijk staan we hier wel met lege handen."
Hierdoor eindigt VV Utrecht op de tweede plaats en handhaaft de ploeg zich in de Topdivisie.
Arjan Schimmel (VV Utrecht): "Geen moment in de wedstrijd geweest"