Rood aangelopen Ziani ontkent klap: "Ik heb hem geduwd"

© Mark Kloostra
DE MEERN - Voor De Meern-speler Anis Ziani krijgt het gelijkpel tegen IFC (2-2) waarschijnlijk nog een vervelend staartje. De middenvelder van de ploeg uit de Hoofdklasse ontving in de slotfase van het duel een rode kaart wegens het slaan van een tegenstander. Ziani zelf ontkent. "Ik heb hem niet geslagen, maar een zetje gegeven."
Volgens Ziani werd hij eerst naar zijn keel gegrepen, waarna hij een seconde of twee bedenktijd nam en zijn tegenstander vervolgens van hem afduwde. "Ik wil het niet goedpraten, maar ik vond de rode kaart een wel erg zware straf", zo vertelt hij in gesprek met Mark Kloostra, die hem voorspiegelt dat hij toch echt een klap meende te zien.
Anis Ziani (De Meern) praat met Mark Kloostra over zijn veelbewogen wedstrijd
"Het is gewoon hartstikke jammer", zo vervolgt Ziani, die zelf vond dat hij een goede wedstrijd speelde, totdat hij werd weggestuurd. "Ik baal vooral dat we de drie punten die we zo hard nodig hebben niet mee naar huis nemen." Toch voelde hij het puntverlies langzaamaan wel aankomen. "Wat we in de eerste helft zo goed deden, het hoge drukzetten, lieten we na in de tweede helft, toen we gingen schijn verdedigen."
Mogelijk heeft Ziani zijn laatste wedstrijd gespeeld namens De Meern. Onlangs werd bekend dat de 21-jarige speler vertrekt naar SDO uit Bussum. Als de tuchtcommissie van de KNVB bewezen acht dat Ziani zijn tegenstander heeft geslagen leidt dit waarschijnlijk tot een lange schorsing die hem uitsluit voor het restant van het seizoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.