FC Utrecht en Vitesse zonder goedgekeurde doelpunten naar huis

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag in de Eredivisie met 0-0 gelijkgespeeld tegen Vitesse. De VAR keurde tot twee keer toe een doelpunt af vanwege buitenspel.
Vitesse begon sterker aan de wedstrijd. De eerste grote kans was voor Buitink. Hij pakte de bal af van Strieder, die de bal te lang aan de voet hield. Jensen verwerkte het schot van de spits van Vitesse vervolgens tot een hoekschop. FC Utrecht trad gehavend aan tegen Vitesse. Joris van Overeem, Riechedly Bazoer en Michiel Kramer ontbraken vanwege ziekte.

AFGEKEURD

Van de Streek leek in de 19e minuut de openingstreffer te maken. Hij schoot de bal tegen de touwen, De Galgenwaard ontplofte, maar was 30 seconden later alweer stil. De VAR greep in vanwege buitenspel, en dus bleef het 0-0.
Sander van de Streek: "Deze wedstrijd verdiende geen winnaar"
Met de doelpuntloze stand begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Advocaat greep in de rust in, Strieder werd vervangen door Emanuelson. Het leverde Utrecht niet veel op, de Domstedelingen kregen geen grip op de wedstrijd.

BLESSURE

Een kwartier voor tijd raakte aanvoerder Willem Janssen geblesseerd aan zijn knie. Hij gaf hier direct aan niet verder kunnen. Het zou richting de play-offs een forse aderlating zijn als Janssen er langdurig uit ligt. Janssen mistte dit seizoen alleen de uitwedstrijd tegen AZ vanwege een schorsing.
Dick Advocaat kon nog geen duidelijkheid geven over blessure Janssen

OPNIEUW VAR

Tien minuten voor tijd kopte Clarke-Salter de bal het Utrechtse doel in. Ook hier concludeerde de VAR dat er sprake was van buitenspel. En dus bleef het 0-0.
FC Utrecht blijft vijfde staan op de ranglijst. Het verschil met nummer vier AZ is vijf punten. Nummer zes Heracles heeft één punt minder dan Utrecht, Vitesse staat zevende met weer één punt minder dan Heracles.

PROGRAMMA

Er staan nog vier wedstrijden op de rol voor FC Utrecht in de Eredivisie. De ploeg van Dick Advocaat komt achtereenvolgens in actie tegen FC Emmen, Fortuna Sittard, SC Heerenveen en Ajax.
Mark van der Maarel verovert weer basisplek: "Story of my life"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.