Coach Freixa vertrekt bij Kampong-vrouwen

© Orange Pictures
UTRECHT - Kampong moet op zoek naar een nieuwe coach van het eerste damesteam. De huidige trainer/coach Santi Freixa vertrekt na dit seizoen. Hij wordt coach van de heren van Amsterdam. Freixa is bezig aan zijn derde seizoen bij Kampong.
Op de website van Utrechtse club meldt bestuurslid tophockey Paul van den Putten dat Freixa hem onlangs op de hoogte bracht van de interesse van Amsterdam. "Daarbij heeft Santi ook aangegeven dat die interesse wederzijds is. We begrijpen dat gevoel, omdat Santi nooit een geheim heeft gemaakt van zijn sterke band met Amsterdam, waar hij jarenlang heeft gespeeld."
Van den Putten stelt dat hij het jammer vindt om een talentvolle coach te verliezen. "In ons streven om Dames 1 te laten aansluiten bij de top van de hoofdklasse, waren we graag met Santi doorgegaan. Inmiddels zijn we een gedegen zoektocht gestart naar een sterke vervanger voor het volgende seizoen."
Ook Freixa reageert op de site van Kampong. "Ik ben de club Kampong voor altijd dankbaar voor de waanzinnige kans om mijn carrière als coach te starten. Deze groep van speelsters heeft mij gevormd als coach en de band die we hebben gecreëerd ga ik nooit vergeten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.