RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong uitgeschakeld in Euro Hockey League

1/3
UTRECHT - Kampong is uitgeschakeld in de Euro Hockey League. De Utrechtse hockeyers verloren in de achtste finale van Rot-Weiss Köln. In de spannende wedstrijd werd het 3-2 voor de Duitsers. In 2016 wonnen de Utrechters de EHL nog.

In het eerste kwart stond de verdediging van Kampong zwaar onder druk. Rot-Weiss Köln nam het initiatief en drong de Utrechters ver terug. Dankzij een aantal reddingen van doelman David Harte bleef Kampong overeind.

Kampong begon de wedstrijd zonder de geblesseerden Robbert Kemperman en Lars Balk. Aanvoerder Sander de Wijn keerde terug in het team nadat hij maanden geblesseerd was.

HELFT MET TWEE GEZICHTEN
Kampong speelde in het tweede kwart een hoger tempo. Ook zette de ploeg van Alexander Cox hoger druk. Dit leverde kansen op. Boet Phijffer, Ties Ceulemans en Philip Meulenbroek haalden geen resultaat uit hun doelpogingen.

Uiteindelijk scoorde Jip Janssen de 1-0. De tweede strafcorner voor Kampong werd eerst nog gekeerd door de Duitse keeper Victor Aly. Jip Janssen pakte de rebound zelf op en scoorde met een mooie backhand.

DUITSERS TERUG IN DE WEDSTRIJD
Rot-Weiss kwam in het derde kwart terug tot 1-1. Tom Grambusch scoorde de vierde strafcorner. David Harte was kansloos op de inzet van de Duitser omdat de bal via uitloper Tien Ceulemans van richting werd veranderd.

De achtste finale tussen beide ploegen bleef een dynamische wedstrijd met voornamelijk kansen voor de Utrechters. Philip Meulenbroek miste twee keer en de zeer actieve Bjorn Kellerman maaide vlak voor het doel over de bal heen. Ook de drie corners leverde Kampong geen doelpunt op.

Speler Sander de Wijn reageert


SPANNING IN HET LAATSTE KWART
Bjorn Kellerman had in het laatste kwart de voorsprong op zijn stick. Voor een leeg doel schoot hij naast. Direct daarna verzilverde Rot-Weiss hun vierde strafcorner. Een variant werd door aanvoerder Mats Grambusch bij de paal binnen gegleden: 1-2.

Kampong zette in de laatste minuten nog aan. Het raakte Floris de Ridder kwijt. De verdediger raakte geblesseerd toen hij de bal probeerde te controleren. De Utrechters creëerden kansen en via de zesde corner werd het 2-2. Martijn Havenga sleepte de bal en scoorde zelfs de rebound na een redding van de Duitsers.

Drie minuten voor tijd leek weer routinier Philip Meulenbroek een hoofdrol op te eisen. Hij scoorde via een tip-in de 3-2, maar de videoscheidsrechter keurde het doelpunt af en oordeelde dat de verdediger scoorde en niet Meulenbroek.

Een minuut later maakte Rot-Weiss Köln de 2-3, maar ook dat doelpunt werd afgekeurd. Volgens de videoscheidsrechter speelde een Duitser de bal met de bolle kant.

Met nog 25 seconden op de klok drong Rot-Weiss Köln nog een keer de cirkel in. Aanvoerder Mats Grambusch rondde een prachtige solo door de cirkel gedecideerd af: 2-3. Kampong ligt uit het toernooi. Omdat ook het organiserende Oranje-Rood is uitgeschakeld, is alleen Amsterdam door naar de kwartfinales van de EHL.

Coach Alexander Cox over de nederlaag
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -