FC Utrecht niet blij met verplaatsen wedstrijd: "Daar zaten wij niet op te wachten"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht is niet blij met de wijzigingen in het speelschema van de eredivisie door de KNVB. De voetbalbond verplaatst de hele voorlaatste speelronde van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. "Het moge duidelijk zijn dat wij daar niet op zaten te wachten", zegt directeur Thijs van Es.
De KNVB heeft de wijzigingen doorgevoerd vanwege de Europese verplichtingen van Ajax in de halve finales van de Champions League. De voorlaatste wedstrijd van de Amsterdammers moet worden verplaatst en omdat de KNVB wil dat alle wedstrijden in de laatste twee competitierondes tegelijk worden gespeeld, gaat het hele schema op de schop.
FC Utrecht komt daardoor in de problemen met de eigen planning, zegt Van Es. Er waren al activiteiten georganiseerd voor de laatste thuiswedstrijd tegen Heerenveen en die kunnen nu mogelijk niet doorgaan. "We wilden er een mooie middag van maken, ook voor kinderen. En dat wordt nu verplaatst naar woensdagavond. Dat is een minder ideale situatie. Er zijn ook allemaal kaarten voor verkocht, die moet je nu weer gaan omwisselen."

PLAYOFFS

Het is nog onduidelijk wanneer nu de play-offs om Europees voetbal gespeeld worden, maar ook daar dreigen problemen te onstaan. Voor die playoffs om één plaats in de Europa League worden normaal gesproken de eerste twee weken na het reguliere seizoen uitgetrokken, maar de competitie loopt dus uit.
FC Utrecht wil in ieder geval voor 26 mei klaar zijn met voetballen. "Dat was de laatste dag waarop een wedstrijd gespeeld zou worden voor de play-offs. Voor ons is het niet haalbaar om die wedstrijd later te hebben. Want we hebben activiteiten gepland op het veld, het veld gaat er ook uit en spelers gaan op vakantie. De KNVB moet daar nu een keuze in maken."
Volgens Van Es moet de voetbalbond de komende dagen "een flinke puzzel gaan oplossen". Hij zou voor volgend jaar liever zien dat al eerder geanticipeerd wordt op mogelijk Europees succes van een Nederlandse club. "Laten we aan het begin van het seizoen al bespreken dat dit kan gebeuren en dan mogelijk ook al scenario's doordenken. Hoe onwaarschijnlijk het ook is. Dan weet iedereen tenminste wat er moet gebeuren."
Het is ook zeker geen "kwestie van misgunnen", zegt Van Es. "Wij misgunnen niemand wat. Het is natuurlijk fantastisch dat een Nederlandse eredivisieclub zo goed presteert op Europees niveau. Dat heeft een heel positief effect op de beeldvorming rondom het Nederlandse voetbal. Het heeft ook effect ook op hoe we ons verhouden tot andere landen in de rankings."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.