Eemdijk moet zich volledig op play-offs richten

© Orange Pictures
EEMDIJK - Eemdijk moet zich de komende vijf duels volledig richten op plaatsing voor de play-offs, om handhaving in de Derde divisie te bewerkstelligen. De Diekers gaan de achterstand op de ploegen die op 'veilige' plaatsen staan niet meer overbruggen en moeten nu zien Achilles'29 en De Dijk onder zich te houden.
De voorsprong op Achilles bedraagt na de zege van afgelopen weekend op FC Lisse twee punten, en dat zou nog meer kunnen worden. De club uit Groesbeek hangt namelijk een nieuwe puntenaftrek door de KNVB boven het hoofd.
Zaterdag treft Eemdijk SJC uit Noordwijk, dat één plaats hoger staat dan de ploeg van Ruud van de Geest, en feitelijk in hetzelfde schuitje zit: handhaving via de play-offs lijkt het maximaal haalbare. SJC, dat eerder dit seizoen in Eemdijk met 3-2 won, heeft drie punten meer dan Eemdijk.
Voor de winnaar van zaterdag geldt dat deelname aan de play-offs min of meer zeker is. SJC verloor de laatste drie duels, Eemdijk boekte vorige week eindelijk weer eens een zege, nadat het drie keer op rij had verloren.
Bij Eemdijk ontbreken de geblesseerden David van de Groep (zie foto) en Jeffrey van den Dikkenberg.

DOVO

Voor DOVO resten nog slechts vijf duels om de eer. De eerste daarvan is uit tegen Jong FC Groningen, een tegenstander waar DOVO nog nooit van verloor. Dit seizoen won de ploeg van Gert Kruys op Panhuis met 3-1. Vorig jaar eindigden beide duels in een gelijkspel.
Bij DOVO ontbreken de geblesseerden Rodney Ubbergen en Simon van Zeelst. Nando Wormgoor is een twijfelgeval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.