RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

IJsselmeervogels mag nu niks meer morsen

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In de strijd om de titel in de Tweede divisie mag IJsselmeervogels niets meer morsen en moet het hopen op een struikelpartij van AFC. De Amsterdammers hebben vijf duels voor het einde vijf punten voorsprong. Zaterdag speelt IJsselmeervogels de streekderby tegen GVVV.

De Veenendalers wonnen eerder dit seizoen in Bunschoten met 2-1 van de Rooien. Bij een nieuwe nederlaag van de mannen van Ted Verdonkschot kan de champagne bij AFC wel zo'n beetje koud gezet worden. Behalve de fans hoopt ook de penningmeester van IJsselmeervogels dat de spanning er lang in blijft. AFC komt op de laatste speeldag naar de Westmaat. Als de titelrace dan al beslist is, kan dat zo maar een paar duizend toeschouwers schelen.

AFWEZIG

Bij GVVV kan Johan Jansen gewoon spelen. De doelman viel vorige week in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen VVSB geblesseerd uit, maar is hersteld. Daardoor ontbreekt bij de mannen van Niek Oosterlee alleen de langdurig geblesseerde Martin van Eck. IJsselmeervogels moet het op Panhuis doen zonder de geschorste Mike van de Laar.

KLASSIEKER

GVVV - IJsselmeervogels is een klassieker in het zaterdagvoetbal. De ontmoeting van zaterdag is de 28e die sinds de invoering van de hoogste zaterdagklasse tussen beide ploegen op Panhuis wordt gespeeld. Tien keer won GVVV, de Vogels wonnen negen keer. De doelcijfers zijn licht in het voordeel van IJsselmeervogels: 34-36.

LIVE

GVVV - IJsselmeervogels begint zaterdag om 15.30 uur, en is live te volgen bij Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht