RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Advocaat: "Misschien kan Ajax de andere clubs wat geld geven"

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Dick Advocaat is niet gelukkig met de plannen van de KNVB, om de voorlaatste speelronde van de competitie in de Eredivisie te verplaatsen naar woensdag 15 mei. De trainer van FC Utrecht zegt er tegelijkertijd wel begrip voor te hebben dat de KNVB in het belang van het Nederlandse voetbal Ajax tegemoet wil komen.

De KNVB lanceerde donderdag het plan om de voorlaatste speelronde, die gepland staat voor zondag 28 april, in zijn geheel te verplaatsen naar 15 mei. Op die manier krijgt Ajax in het weekend voor de eerste halve finalewedstrijd van de Champions League, uit tegen Tottenham Hotspur, rust. Alleen de wedstrijd De Graafschap - Ajax verplaatsen was geen optie.

Advocaat: "Veel mensen hebben al een vakantie geboekt"


"Veel spelers die er van uitgaan dat op 12 mei de laatste wedstrijd is, hebben hun vakantie al gepland", noemt Advocaat een bezwaar. "Hoe ga je dat regelen?" Bovendien speelt FC Utrecht nu de laatste wedstrijd van de competitie thuis tegen Heerenveen, en niet uit tegen Ajax. Dat kan de kampioenswedstrijd van Ajax zijn, en die krijgt nu volgens Advocaat een andere lading.

"Ajax zou de andere clubs wat geld kunnen geven in ruil voor het feit dat zij hun tegemoet komen", suggereert de Utrecht-trainer. "Ze verdienen daar genoeg geld aan die Champions League."

Advocaat: "Emmen heeft twee weken geleden getoond wat ze kunnen"


Zaterdag speelt FC Utrecht uit tegen Emmen. "Die hebben tegen Heerenveen laten zien waar ze toe in staat zijn. Wij moeten zorgen dat wij de bal hebben, dan kunnen zij hun spelletje niet spelen", aldus Advocaat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -