Mark van der Maarel: "Soms best wel frustrerend"

© fcutrecht.nl
PROVINCIE UTRECHT - Het is niet het seizoen van Mark van der Maarel. De verdediger van FC Utrecht scoorde vorig seizoen zes keer en won de David di Tommasotrofee. Onder Dick Advocaat speelt hij dit jaar nauwelijks. Twee weken geleden mocht hij invallen omdat Timo Letschert zich misdroeg in de rust, tegen Vitesse was hij basisspeler omdat Riechedly Bazoer ziek was. Zaterdag in Emmen is hij waarschijnlijk de vervanger van de geblesseerde aanvoerder Willem Janssen.
"Als ik kijk naar letterlijk de minuten die ik gespeeld heb, is dit één van de matige seizoenen bij FC Utrecht", erkent Van der Maarel. Sportief gezien staan we er goed voor en hebben we alle kans op succes aan het einde van de rit."
Het contrast met vorig seizoen is groot. Van der Maarel kreeg de David di Tommasotrofee en scoorde ongebruikelijk veel. "Dit jaar kom ik niet eens in aanmerking voor de poedelprijs. Dus ja, dat is moeizaam. Maar zo zijn de wetten van het voetbal."
Mark van der Maarel in mei 2018 met de Di Tommasotrofee
Mark van der Maarel in mei 2018 met de Di Tommasotrofee © RTV Utrecht / Wessel van Leeuwen
Dit jaar kom ik niet eens in aanmerking voor de poedelprijs
Mark van der Maarel
Dat klinkt berustend, maar Van der Maarel had het er wel degelijk moeilijk mee. "Eerst is er onbegrip, dan komt er frustratie en voel je je down en negatief. Daarna komt het besef dat dit het is, en probeer je steentje bij te dragen aan het team. Uiteindelijk weet je ook dat er aan einde van een lang seizoen kansen komen."
Die kansen komen er nu, maar dat laat onverlet dat Van der Maarel het moeilijk heeft gehad. "Je bent er dag en nacht mee bezig. Je praat er thuis over, maar daar was ik ook niet altijd makkelijk krijg ik wel eens te horen. Ik ben doorgaans best positief, maar als je elke dag teleurgesteld wordt, kost dat veel energie."
Mark van der Maarel in gesprek met Bert Kous
Van der Maarel sprak op de club vooral met Willem Janssen. "Daar ben ik goed mee." Met trainer Dick Advocaat praatte hij niet. "Nee. Daaromheen is wel staf waar ik misschien toch meer een band mee heb. Met hun heb je het er over. Zij zorgen wel dat je je beter voelt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.