Willem Janssen in Een Berg Sport: "Eerste gevoel over blessure was slecht"

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - "Gelukkig ben ik er goed van af gekomen", zegt Willem Janssen in Een Berg Sport over de blessure die hij op liep in het duel met Vitesse. De verdediger moest gewisseld worden nadat hij geblesseerd raakte aan zijn knie. "Op het eerste moment ging ik wel uit van het ergste", zo zegt de aanvoerder van FC Utrecht.
Willem Janssen: "Ik dacht die pijn dat kan niet goed zijn"
Het duel van zaterdag met FC Emmen komt voor Janssen nog te vroeg. "Het moment lijkt erger dan dat mijn blessure daadwerkelijk is geworden, daar ben ik wel blij mee", zegt Janssen die zijn pijlen richt op het duel van woensdag tegen Fortuna Sittard.

TEN HAG

Janssen volgt op dit moment een trainerscursus en hij loopt stage bij FC Utrecht onder 15. In zijn loopbaan heeft de verdediger al met verschillende trainers samengewerkt. Onder andere met Erik ten Hag, de trainer die deze week met Ajax de halve finale van de Champions League bereikte. "Hij laat geen dag onbenut om te werken aan zijn speelwijze", spreekt Janssen over de werkwijze van Ten Hag. "Hij heeft een bepaalde manier van leiding geven, je weet niet op voorhand of dat bij zo'n grote club werkt. Maar je ziet nu dat zijn kwaliteit eruit komt."
De werkwijze van Erik ten Hag uitgelegd door Willem Janssen
Presentator René van den Berg stelde Janssen de vraag wat het moeilijkste was dat ze bij FC Utrecht van Ten Hag onder de knie moesten krijgen. "Dat was de wisseling van spelgedachte", zegt Janssen resoluut. "We gingen 442 met een ruit spelen, er kwamen dingen bij kijken waarmee ik nog nooit in aanraking was gekomen. Met heel veel positiewisselingen dynamisch aanvallen, onder andere", spreekt de aanvoerder van FC Utrecht zich uit.

EMMEN

Zaterdagavond neemt FC Utrecht het om half 7 op tegen FC Emmen. "Heel vroeg storen en heel agressief, dat heeft Emmen bewezen dat ze dat kunnen", aldus FC Utrecht-trainer Dick Advocaat. "Wij moeten dus de bal hebben dus." De heren aan tafel zijn optimistisch over een goed resultaat in hun prognose.
Advocaat blikt vooruit op het duel met FC Emmen

ODE

Korneel Evers blikt in zijn wekelijkse Ode een kleine beetje terug, maar ook vooruit. Want een Europees ticket dit seizoen halen, dat zit er volgens hem wel in.
De Ode van Korneel Evers

TIPKICK

Natuurlijk werd het programma afgesloten met een penalty van Janssen op Gert Kruys. Of het aan Janssen zijn blessure lag, dat weten we niet. Hij krijgt de bal in ieder geval niet tussen de palen.
Janssen schiet zijn penalty niet in de buurt van doelman Kruys.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.