Eemdijk haalt uit tegen degradatieconcurrent

Doelpuntenmaker Yannick Bouw op archiefbeeld
Doelpuntenmaker Yannick Bouw op archiefbeeld © Orange Pictures
EEMDIJK - Eemdijk heeft in de Derde Divisie A flink afgerekend met degradatieconcurrent SJC. De ploeg van Ruud van de Geest was in Noordwijk met 0-5 te sterk.
Twee minuten voor dat de rust aan brak kwam Eemdijk op voorsprong. Na een goede actie van Zakaria el Bennay wist Klaas Bout te scoren: 0-1.
Eemdijk wist in de tweede helft de score uit te breiden. In de 69e minuut maakte Renco van Eeken de 0-2. Zeven minuten voor tijd werd het ook nog 0-3. Zakaria el Bennay maakte de derde treffer van Eemdijk. Maar daarmee was het nog niet gedaan. Yannick Bouw zorgde voor de 0-4 en niet veel later zorgde Renco van Eeken met zijn tweede van de middag voor de 0-5.
"We konden vandaag een mooie slag slaan en dat hebben we gedaan", zegt Ruud van de Geest tegenover RTV Utrecht. "Thuis hebben we van hen verloren omdat ze veel agressiever waren. Dat wilden we vandaag absoluut niet laten gebeuren. Vandaag waren wij de beste."
Ruud van de Geest: "Dit is heerlijk"
43' Klaas Bout [0-1]
69' Renco van Eeken [0-2]
83' Zakaria el Bennay [0-3]
85' Yannick Bouw [0-4]
88' Renco van Eeken [0-5]
Eemdijk lijkt op dit moment de juiste vorm te pakken te hebben voor de nacompetitie. Vorige week werd Lisse al met 3-0 verslagen. Eemdijk staat nu op de vijftiende plek, die zorgt voor nacompetitie om lijfsbehoud. SJC staat met hetzelfde aantal punten, 23, zestiende. Achilles'29 is de nummer zeventien met zes punten minder dan Eemdijk. Er staan nog drie wedstrijden op het programma.