Spakenburg wint en vecht nog om eervolle derde plek

Kevin Sterling scoorde de openingstreffer
Kevin Sterling scoorde de openingstreffer © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft in eigen huis Jong Almere City verslagen. De ploeg van trainer John de Wolf was met 2-0 te sterk. De beloften uit Almere zijn daardoor gedegradeerd uit de Tweede Divisie.
Verslaggever Mark Kloostra over de winst van Spakenburg
Na vier minuten spelen leek Spakenburg al op voorsprong te komen. Philip Ties kopte de bal tegen de touwen, maar hij werd afgevlagd vanwege buitenspel. Acht minuten later kwam de 1-0 dan wel op het scorebord. Kevin Sterling schoof de bal onder doelman Grim door.
Doelman Leon ter Wielen: "De nul houden is heerlijk"
Met nog iets minder dan twintig minuten te spelen werd ook de 2-0 op het scorebord gezet. Olaf van der Sande omspeelde de doelman van Almere en wist zo de score uit te breiden.
Een zakelijk overwinning, zo beschrijft Spakenburger Jasper Waalkens de zege. "Het is een terechte overwinning, zij komen net wat man kracht te kort. We hadden het wel veel eerder af moeten maken", aldus Waalkens tegenover RTV Utrecht. Daar sluit doelman Leon ter Wielen zich bij aan. "Dat is net het vernuft wat we nog missen."
12' Kevin Sterling [1-0]
72' Olaf van der Sande [2-0]
Spakenburg staat in de Tweede Divisie op de zesde plek. De Blauwen hebben nog zicht op de eervolle derde plaats. Het verschil met nummer drie Excelsior Maassluis is slechts drie punten.
Jasper Waalkens: "Eerste helft hadden we al met 3, 4-0 voor kunnen staan"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.