Advocaat kondigt veranderingen aan bij FC Utrecht: "Dit was zomeravondvoetbal"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Dick Advocaat noemt de 2-0 nederlaag van FC Utrecht tegen FC Emmen een blamage. De Domstedelingen kwamen niet in het spel voor en al bij rust was de eindstand bereikt. "Dit was zomeravondvoetbal, zoals we dat vroeger deden. Voor walking voetbal kunnen ze zich ook opgeven", aldus Advocaat in Namen en Rugnummers.
Advocaat: "Dit vind ik wel een blamage"

WISSELS

Advocaat wilde na afloop niet ingaan op het slappe spel van enkele spelers in Emmen. Dat het consequenties gaat hebben richting het aankomende thuisduel met Fortuna Sittard, weet de trainer wel. "Het heeft nu weinig zin om namen te noemen. Die spelers merken het wel met de opstelling", aldus Advocaat. Hij haalde in de rust onder meer Nicolas Gavory en Urby Emanuelson naar de kant.
Wij plaatsen ons wel voor de play-offs, maar we doen onszelf niet goed met dit soort wedstrijden
Dick Advocaat
"Er was een ploeg die graag wilde winnen, maar wij moeten echt bij onszelf kijken. Dit kan niet, dit is veels te weinig", vindt de Haagse oefenmeester. "Wij plaatsen ons wel voor de play-offs, maar we doen onszelf niet goed met dit soort wedstrijden. Het kan niet weg zijn, daar geloof ik ook niet in. Woensdag zullen we er staan, maar dan moet uit een ander vaatje getapt worden. Wij dachten met drie meter naar voren, drie meter terug bij de goal te komen. Zo kom je er niet."

BLAMAGE

Opvallende afwezige in de basis was Gyrano Kerk. De snelle aanvaller viel halverwege in, bij een 2-0 achterstand. "Ik wilde zien wat het middenveld zou doen, met die vier. Het liep helemaal niet, we konden het spel niet dicteren. Dat liep niet goed, dus het is een voordeel dat we dat weten."
"Boos worden heeft geen zin", zegt Advocaat. "We moeten nu vertellen waar het om gaat. We staan te ver voor, maar anders ga nog je de play-offs missen. Dit vind ik wel een blamage."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.