RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wiebes beste regiogenote in Amstel Gold Race

1/4
WOERDEN/MIJDRECHT - Wielrenster Lorena Wiebes uit Mijdrecht is zondag bij de Amstel Gold Race als 24e over de streep gekomen. De wedstrijd in Limburg werd gewonnen door de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

Lorena Wiebes over haar race


Wiebes was met haar 24e plek de beste renster uit onze regio. Ze kwam in een groep van zo'n 16 rensters na iets meer dan 5 minuten na de Poolse winnares over de streep. Floortje Mackaij, woonachtig in Veenendaal, kwam in dezelfde groep als Wiebes over de finish. Zij werd 27e. De Woerdense Ellen van Dijk zat achterin die groep. Zij passeerde 36e de finishlijn. Nina Kessler uit Breukelen reed de race niet uit. Annemiek van Vleuten was met de tweede plek de beste Nederlandse. Ze verloor de sprint van Niewiadoma.

Annemiek van Vleuten werd tweede: "Er zat niet meer in vandaag"


Wat een grote rol speelde bij de Amstel Gold Race, dat was het weer. "Het was wennen aan de temperaturen", aldus Mackaij na afloop tegen RTV Utrecht. "Van zichzelf is deze koers al zwaar en dan met deze tropische temperaturen helemaal." Ook de Mijdrechtse Wiebes vond het heel zwaar. "De klimmetjes in combinatie met het weer dat maakt het zwaar."

Floortje Mackaij: "Ik ben helemaal leeg nu"




Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook




Sportoverzicht