RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpolosters UZSC naar halve finale play-offs

1/3
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben zich zondag verzekerd van de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. De Utrechtse vrouwen versloegen in de kwartfinale De Zaan.

"Billenknijpen dat was het zeker", aldus coach Gerrit-Jan Schothans.


Vrijdag had UZSC al het eerste duel van The-best-of-three gewonnen met 9-2. Zondag hadden de Utrechtse vrouwen het lastiger. De ploeg van Gerrit-Jan Schothans won met 8-7. Dat was mede te danken aan keepster Sarah Buis, zij was de uitblinker aan de kant van UZSC."We hadden geen zin in een derde wedstrijd", zegt trainer Gerrit-Jan Schothans met een lach. "Blij dat we het vandaag hebben afgemaakt."

VERSCHIL
Dat het verschil tussen de twee wedstrijden op het scorebord zo groot is, was voor speelster Dagmar Genee geen verrassing. "Zij zijn thuis heel goed. Dat het hier moeilijk zou worden dat wisten we van te voren." Genee was het eens met de conclusie van verslaggever Menno Schilder dat keepster Buis de uitblinker was. "We mogen heel blij zijn met haar. Ze heeft dit seizoen veel stappen gezet", zegt ze over haar teamgenoot.

In de halve finale is GZC Donk de tegenstander. Die ploeg was in de kwartfinale te sterk voor ZPB. De halve finales worden gespeeld tussen 2 en 5 mei. "Donk dat is een lastige kluif. Hun tegenaanval is super gevaarlijk", aldus Genee.

Dagmar Genee: "Wist dat het hier lastig zou worden"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -