RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bas Stigter wint met overmacht voor tweede keer Halve van de Haar

1/6
HAARZUILENS - Atleet Bas Stigter heeft voor de tweede keer in zijn carričre, de Halve van de Haar op zijn naam geschreven. Hij soleerde op tweede paasdag naar de overwinning.

Bas Stigter: "Ik ben echt heel blij"


In 2016 won Stigter ook al de halve marathon die finisht in Haarzuilens. Toen was zijn tijd 1:18:09 uur. Nu drie jaar later won hij met een tijd van 1:12:14 uur. In 2016 hadden de lopers met veel wind te maken waardoor er toen een stuk langzamer werd gelopen. "Mijn doel was eigenlijk om onder de 1:10:00 uur te lopen, maar toen ik vanochtend uit het raam keek zette ik dat al uit mijn hoofd", reageerde Stigter tegen RTV Utrecht. Met deze hitte zette hij alsnog een snelle tijd neer. "Jazeker, daar ben ik echt heel blij mee."

De Schot Cameron Milne, die woonachtig is in Utrecht, kwam als tweede over de finish, na iets meer dan twee minuten na Stigter. De winnaar van de afgelopen twee edities, Utrechter Ad Sluijter, maakte het podium compleet.

Cameron Milne: "After 10 km my body said no"


WEDSTRIJDVERLOOP

De wedstrijd kende in de beginfase een kopgroep van vijf man: Stigter, Milne, Sluijter, Richard Vogelsang en Mohamed Jeylani. Na twee kilometer ontsnapte Milne uit deze groep. Stigter hield zich nog even in maar na vier kilometer liep hij weg bij Sluijter, Jeylani en Vogelsang. Met nog zo'n 9 kilometer tot de finish passseerde hij Milne en liep hij in zijn eentje naar de finish.

VROUWEN

Bij de vrouwen ging de winst naar Kimberly Timmins met een tijd van 1:30:15 uur. Mariska Visser kwam bijna twee minuten later als tweede over de finish. Dana Tiggelman werd met een tijd van 1:33:11 derde.

De hitte is niet de vriend van de onttroonde kampioen Ad Sluijter


 Cameron Milne kwam als tweede over de finish Cameron Milne kwam als tweede over de finish | Foto: RTV Utrecht / Bert Kous De eerste kopgroep van vijf De eerste kopgroep van vijf | Foto: RTV Utrecht / Bert KousHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht