Wereldgoals zorgen voor beslissing in Amersfoortse derby

© Geert Lommers
AMERSFOORT - De regioderby in de Derde Klasse D tussen APWC en VVZA is op tweede paasdag gewonnen door eerstgenoemde. Mede door twee wereldgoals knokten de Amersfoorters zich tegen hun stadsgenoten naar de 3-2 overwinning.
Verslaggever Mark Kloostra over de Amersfoortse derby
Na 24 minuten spelen kwam VVZA op 1-0 voorsprong. Het was doelpuntenmachine Michael Ouwerkerk die scoorde. Voor hem was het zijn 99e doelpunt in het eerste van de Amersfoortse ploeg. Het tweede doelpunt was een opvallende. Remy van Zanten draaide vanuit een hoekschop de bal in één keer het doel in van APWC: 2-0.
Michael Ouwekerk(VVZA): "2-0 voorsprong mag je niet meer weggeven"

COMEBACK

Een kwartier na rust kreeg de thuisploeg een strafschop. Yucel Yagli schoot de bal in de andere hoek dan dat de keeper heen ging: 1-2. De rollen in de tweede helft ware flink omgedraaid. Waar in de eerste helft VVZA de bovenliggendepartij was, was APWC dit in het tweede bedrijf.

WERELDGOALS

Vlak voor tijd bekroonde APWC hun goede tweede helft met de gelijkmaker. Brahim schoot de bal bijzonder mooi in de kruising: 2-2. Dat was niet de enige wereldgoal van de middag. Mehmet Kaya schoot in de laatste minuten ook de bal in de kruising. Van zo'n 25 meter afstand vloog de bal de winkel haak in: 3-2 "Twee absolute wereldgoals", zo omschreef verslaggever Mark Kloostra de beslissende doelpunten.
Mehmey Kaya(APWC): "Ik zei leg hem op mij en ik maak hem"
24' Michael Ouwerkerk [0-1]
30' Remy van Zanten [1-1]
60' Yucel Yagli [1-2]
80' Brahim [2-2]
90' Mehmet Kaya [2-3]
Door de winst doet APWC nog mee in de titelstrijd met Theole. Met nog drie wedstrijden te gaan staat APWC tweede. Het gat met koploper Theole is vier punten.