Jong FC Utrecht doorbreekt zegeloze reeks van 18 duels

© RTV Utrecht / Menno Schilder
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de Eerste Divisie eindelijk weer eens gewonnen. Na 18 wedstrijden zonder overwinning werd maandag FC Volendam op Sportpark Zoudenbalch met 3-1 verslagen.
Verslaggever Menno Schilder over de winst van Jong FC Utrecht
FC Volendam kwam goed uit de startblokken. De eerste kans, na 53 seconden, was gelijk een doelpunt. Anthony Beerenstein, die een verleden heeft als speler bij FC Utrecht, opende de score. Maar Jong FC Utrecht vocht zich al snel terug. In de tiende minuut was het Jonas Arweiler die de 1-1 binnenschoot.
Doelman Thijmen Nijhuis: "Tegen Helmond moet het gebeuren"

LEHAIRE

FC Utrecht werd gevaarlijker en creatiever. Mehdi Lehaire was aan de zijde van de Domstedelingen één van de uitblinkers en dat bekroonde hij met een doelpunt. In de 20e minuut omspeelde hij twee man en plaatste de bal vervolgens in de linkeronderhoek: 2-1.
Tien minuten na rust werd ook de 3-1 binnengeschoten. Het was Mitchell van Rooijen die de 3-1 binnen knalde na een mooie aanval. Na een schot van Lehaire die op de paal belande was Van Rooijen alert. "Ik had er zin in vandaag", zegt Van Rooijen tegen RTV Utrecht. "Ik wil lekker spelen en belangrijk zijn voor het team, dat ik dan weer een goal mee pik is mooi." Vrijdag was Van Rooijen ook al trefzeker voor Jong FC Utrecht tegen FC Den Bosch.
Mitchell van Rooijen: "De laatste overwinning? Daar wil ik niet eens aan denken"
1' Anthony Beerenstein [0-1]
10' Jonas Arweiler [1-1]
20' Mehdi Lehaire: [2-1]
55' Mitchell van Rooijen [3-1]
De laatste overwinning van Jong FC Utrecht was op 14 december 2018. Toen werd FC Dordrecht met 4-1 verslagen. Doordat Helmond Sport, dat onder leiding staat van Utrechter Robbie Alflen, met 2-1 wist te winnen van FC Eindhoven blijft Jong FC Utrecht de hekkensluiter van de Eerste Divisie.
Trainer Robin Pronk wil niet bij FC Utrecht vertrekken met de rode lantaarn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.