Riechedly Bazoer laat alle opties open

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Dankzij buurman Rick Kruys speelt Riechedly Bazoer dit seizoen bij de FC in zijn geboortestad. De 22-jarige middenvelder werd in de winterstop gehuurd van Vfl Wolfsburg, dat hem bijna drie jaar geleden overnam van Ajax. Het eerste deel van dit seizoen kwam op huurbasis uit voor FC Porto.
Kruys, assistent-trainer bij FC Utrecht, is buurman van de familie Bazoer en polste Riechedly voor een tijdelijke overgang naar de Galgenwaard. Omdat Bazoer op een zijspoor was beland bij Porto, was dat een optie. In de winterstop kwam het rond.

FAMILIEMENS

"Ik ben blij terug te zijn bij vrienden en familie", zegt Bazoer. "Ik ben natuurlijk drie jaar in het buitenland geweest. En dat ik dan ook nog de kans krijg om bij FC Utrecht te spelen, is helemaal mooi." Bazoer wijst daarbij graag op zijn Curaçaose wortels. "Ik ben een familiemens, dat zit in onze cultuur. Mijn ouders en mijn zusjes zijn natuurlijk ook blij dat ik weer terug ben."
"Ik ben een familiemens"
Als zij in de Galgenwaard zitten, zien zijn echter nog niet de Bazoer die bij Ajax dominant was, de nieuwe Rijkaard werd genoemd en zes keer mee mocht doen in het Nederlands elftal. "Maar ik voel me goed, heb hier ook al drie keer gescoord", reageert Bazoer. "Het grote verschil tussen Ajax en Utrecht is dat je bij Ajax altijd de bal hebt."
Ik weet nog niet precies wat ik ga doen
Riechedly Bazoer

TOEKOMST

Bazoer heeft nog een contract tot 2021 bij Vfl Wolfsburg. Toch sluit de geboren Utrechter niet uit dat hij ook volgend seizoen bij FC Utrecht speelt. "Dat hangt niet alleen van mij af. Ik weet nog niet precies wat ik ga doen. Ik wil hier laten zien wat ik kan, en dan zien we na het seizoen wel verder."
"Blijven is een optie"
Dit seizoen wil Bazoer in de Galgenwaard afsluiten met kwalificatie voor de voorronde van de Europa League. Om dat te bereiken zal het wel beter moeten dan de laatste weken. Na de 6-2 winst bij VVV raakte FC Utrecht in een dip. Daarbij lijkt het wel of de ploeg de klap van de uitbarsting van Letschert, in de rust van de uitwedstrijd tegen ADO (5-0 verlies) niet meer te boven is gekomen.
"Dat denkt iedereen omdat we nu mindere resultaten halen. Maar ADO was een totale offday", zegt Bazoer. "De 0-0 tegen directe concurrent Vitesse was een goed resultaat. Maar de afgelopen wedstrijd tegen Emmen, dat kan natuurlijk niet. FC Utrecht moet Emmen altijd de baas zijn, met alle respect voor Emmen."
"Utrecht moet Emmen altijd de baas zijn"
Woensdag krijgt de ploeg de kans op revanche, thuis tegen Fortuna Sittard. "We hebben nog alles om voor te spelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.