Advocaat: "Je kunt niet altijd boos worden"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Vier dagen na de afgang tegen Emmen volgt woensdag voor FC Utrecht de kans op eerherstel. In de eigen Galgenwaard kan de spelersgroep zich revancheren voor de wanprestatie in Drente. De tegenstander is Fortuna Sittard.
"Fortuna heeft zich natuurlijk zondag min of meer veilig gesteld", zegt Dick Advocaat tijdens de persconferentie voor de wedstrijd. "Dat is een goeie prestatie met een compleet nieuw elftal. Maar, en dat heb ik ook tegen de spelers gezegd, wij moeten niet naar Fortuna kijken. Wij moeten in de laatste drie wedstrijden zorgen dat we twee posities naar boven gaan."
"Je moet de groep aanvoelen"
Advocaat wilde daarbij niet al te veel woorden meer vuilmaken aan de wedstrijd tegen Emmen. "Je moet ook leren dat je niet altijd boos kan worden. Want dan ben je het hele jaar boos bij wijze van spreken. Je moet de groep aanvoelen. Soms verwachten ze dat je boos wordt en word je het niet. Dat is het spel."
Na een vrije zondag kwam de selectie op Paasmaandag weer bij elkaar, voor een training en een wedstrijdbespreking. Advocaats terugblik op de wedstrijd in Emmen was kort. "Ze hadden misschien een heel lang verhaal verwacht, maar het was een heel kort verhaal. Over twee dagen kan je je revancheren en kan je min of meer veilig stellen voor de play-offs, heb ik gezegd."
"Het was een kort verhaal"
Na een prima reeks haalde FC Utrecht uit de laatste drie duels slechts één punt. Daarbij lijkt het extra zorgelijk dat er in die drie wedstrijden geen enkel doelpunt werd gescoord. "Ja, maar dan begin je weer over die laatste drie wedstrijden", zegt Advocaat. "De wedstrijden ervoor maken we er 15 in drie wedstrijden. Je moet het hele seizoen bekijken. Als we aan het einde 5e, 6e of 7e staan hebben we het uitstekend gedaan."
"Je moet het hele seizoen bekijken"
De Utrecht-trainer besluit met een waarschuwing voor zelfoverschatting van FC Utrecht. "Wij hebben een aardige ploeg, maar als wij niet optimaal gefocussed zijn kunnen we van iedereen verliezen. Dat blijkt nu wel."
De wedstrijd tegen Fortuna Sittard begint woensdag om 19.45 uur. Radio M Utrecht zendt het duel live uit. Willem Janssen keert terug van een blessure. Emil Bergström en Simon Makienok zijn er nog steeds niet bij. Nieuw is de blessure van Michiel Kramer. Hij liep op de dinsdagtraining een enkelblessure op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.