Dalto heeft nieuwe selectie bijna rond: "Zo snel mogelijk terug naar Korfbal League"

© Fotostudio RedGreenBlue
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De korfballers van Dalto/Klaverblad Verzekeringen hebben de selectie zo goed als klaar voor het seizoen 2019/2020. Met Lotte van Montfort is de vrouwentak van de ploeg uit Driebergen rond. Bij de mannen wordt nog gericht gezocht naar allrounder die van toegevoegde waarde kan zijn.
Van Montfort komt over van DSC uit Eindhoven. Ondanks haar 22 jaar heeft ze ervaring in de Korfbal League en als jeugdinternational bij de onder-19. Na eerdere transfers van Lotte Keuning en Nienke Hoogeveen is het vrouwendeel van de selectie rond.
Barry Schep: "Ik denk dat we er momenteel heel goed voorstaan"
"De ambities die Dalto heeft uitgesproken passen bij mijn persoonlijke ambities", zegt Van Montfort. "Deze ambities werden kracht bijgezet door het aantrekken van de nieuwe technische staf. Ik heb zin om te beginnen aan deze uitdaging bij Dalto."
De ambitie van de club is heel duidelijk: zo snel mogelijk terug naar de Korfbal League
Nieuwe Dalto-trainer Barry Schep

KORFBAL LEAGUE

"Zij is een echte goalgetter", zegt de nieuwe trainer Barry Schep tegen RTV Utrecht over Van Montfort. "Wij denken als staf dat zij een meerwaarde kan zijn voor de selectie van volgend seizoen. Daar zijn we heel blij mee. We hebben al een heel sterke selectie met ervaring en jeugd die doorkomt. Ik denk dat we er momenteel heel goed voorstaan. De ambitie van de club is heel duidelijk: zo snel mogelijk terug naar de Korfbal League."
Barry Schep: "Ik wil ook mijn uitdagingen halen"

VEELBELOVEND

Henry Valk van de technische commissie geeft aan dat de komst van Van Montfort iets zegt over de ambities van Dalto. "Wij willen namelijk terug naar de Korfbal League. Lotte is een veelbelovende speelster die ongetwijfeld van toegevoegde waarde zal zijn voor Dalto in dat proces. Met het aantrekken van Keuning, Hoogeveen en Van Montfort hebben we de gewenste versterkingen binnen. Qua dames zijn wij nu voorzien."
Dalto beschikt momenteel over een goede, getalenteerde generatie mannen in de selectie. De technische commissie hoopt nog op één gerichte versterking die een toegevoegde waarde heeft. "Mocht een absolute topper zich aanmelden, dan staan wij daar natuurlijk voor open. We houden onze oren en ogen open daarvoor", laat Schep weten. Het zou zelfs al kunnen dat de selectie nu al rond is. "Mocht er nog wat komen, dan zal dat niet meer dan één heer zijn."

HOOFDKLASSE B

De tegenstanders van Dalto/Klaverblad Verzekeringen voor volgend seizoen zijn ook al bekend. In de Hoofdklasse B nemen de geel-zwarten het op tegen DSC Eindhoven, Wageningen, Oost-Arnhem, Sparta (Zwolle), DeetosSnel (Dordrecht), Odik (Barneveld) en SCO (Oldeholtpade).
Dalto kent tegenstanders: "Kansen moeten er altijd zijn als je bij Dalto bent"
"Het is altijd afwachten hoe sterk een team elk jaar weer is. DeetosSnel is gedegradeerd uit de Korfbal League. Een zeer talentvolle en jonge groep. Als dat bij elkaar blijft, wordt het een lastige kluif. Maar het kan ook zijn dat daar mensen vertrekken. Dat is altijd afwachten", zegt Schep, die ook op zijn hoede is voor Wageningen en SCO. "Maar kansen moeten er altijd zijn als je bij Dalto bent."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.