Hercules kan grote stap richting lijfsbehoud zetten

Hercules en Quick'20 troffen elkaar begin april ook al
Hercules en Quick'20 troffen elkaar begin april ook al © Arnold Schenk
UTRECHT - Hercules maakt zondag voor de tweede keer in vier maanden de verre reis naar Oldenzaal. In december was de Utrechste Derde divisionist al op het sportpark van Quick'20, toen de scheidsrechter besloot het duel alsnog af te gelasten.

BELANGEN

Begin deze maand speelden beide ploegen ook al tegen elkaar, toen in Utrecht. Quick'20, dat voorlaatste staat, hield Hercules toen op een gelijkspel. Mede daardoor is de ploeg van Jochem Twisker nog altijd niet in veilige haven. Als Hercules er zondag in slaagt te winnen, doet het goede zaken in de strijd om lijfsbehoud. Het slaat dan een gat van zes punten met de p/d plaatsen. Bovendien spelen de Utrechters ook donderdag nog een inhaalwedstrijd, thuis tegen Westlandia.
Voor Quick'20 is het bereiken van de play-offs het hoogst haalbare. De ploeg van interim-trainer André Paus (ex-Spakenburg) staat 11 punten achter op de 'veilige' 14e plaats. Het gat met OJC Rosmalen, dat op een p/d plaats staat, kan met een zege op Hercules worden teruggebracht tot één punt.
Quick'20 behaalde dit seizoen pas acht punten in een thuiswedstrijd. Daarmee is de ploeg met afstand het slechtst presterende Derde divisie-elftal in thuisduels.

HISTORIE

Het is de derde keer dat Hercules in competitieverband afreist naar Quick'20. In het seizoen 2013/2014 waren beide ploegen elkaars grote concurrenten in de strijd om de titel in de Hoofdklasse C. In Oldenzaal werd het toen 1-1. Doordat Hercules toen op de voorlaatste speeldag thuis met 4-2 won van Quick'20, grepen de Utrechters de titel en de promotie naar de Topklasse.
Daarna duurde het tot het seizoen 2016/2017 voordat de ploegen elkaar weer troffen. Hercules won dat seizoen in Oldenzaal met 4-1. Vorig jaar verloren de Utrechters in een doelpuntrijke wedstrijd met 6-3.

SELECTIE

Hercules-trainer Jochem Twisker kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Allen Conner Blöte en Dave Hensbergen zijn twijfelgevallen.

LIVE

Quick'20 - Hercules begint zondag om 14.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.