RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Frans Adelaar in Een Berg Sport: "Venema moet nog veel leren"

1/5
UTRECHT - Na een drukke week met twee wedstrijden in vier dagen heeft FC Utrecht twee weken rust. De play-offs zijn na de 2-1 zege op Fortuna Sittard zo goed als binnen. Een mooi moment om naar de huidige stand van zaken te kijken met Frans Adelaar. De oud-trainer van FC Utrecht neemt zoals gebruikelijk geen blad voor de mond. Getuige uitspraken als: 'Als 4-3-3 Advocaat zijn systeem is waarom speelt hij het dan niet?' en 'Venema moet nog veel leren'.

Frans Adelaar over Dick Advocaat en Nick Venema.


Met nog twee wedstrijden te spelen kan een play-off-plaats FC Utrecht haast niet meer ontgaan. "Maar met het spel van de laatste weken moet je afvragen of we er wat te zoeken hebben", vraagt analist Gert Kruys zich af, "Het niveau van het spel moet veel beter." Adelaar denkt dat er spelers aan het overcompenseren zijn. "Ze moeten zich aan het plan houden, maar het lijkt wel alsof ze hun mindere prestaties willen goedmaken door een stapje extra te doen. Dat is niet altijd beter."

Kruys en Adelaar: "Mannen als Bazoer zijn aan het overcompenseren"


ODE
In de ode staat Korneel Evers deze week stil bij de afgelopen twee wedstrijden. De huisdichter zit ook al een aantal wedstrijden met klamme handen op de tribune. "Door gegoochel toch een raar besluit. Alles wat zeker was er weer uit", zet hij zijn vraagtekens bij het keuzebeleid van Advocaat.

De ode van Korneel Evers


DOCUMENTAIRES
Dit weekend geen FC Utrecht op het voetbalveld. Toch komen de fans van de club goed aan hun trekken. Zaterdag gaat om 22.00 de door RTV Utrecht geproduceerde documentaire The Lensky Project in premiŤre. Over de excentrieke oud-speler van FC Utrecht, Jacob Lensky. Een week later, op zondag 5 mei is op RTV Utrecht de hele dag de documentaire Een Type Wouters te zien.

Promo The Lensky Project


Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -